DRUGI POZIV OMLADINSKE BANKA BOSANSKA KRUPA: 8 NOVIH PROJEKATA I 1 MIKROBIZNIS

Jučer je u Kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe održana ceremonija potpisivanja ugovora sa predstavnicima 8 neformalnih grupa mladih i jednog mikrobiznisa. Projekti i mikrobiznis odobreni su nakon II poziva u okviru programa „Omladinske banke" Bosanska Krupa kojeg partnerski podržavaju Grad Bosanska Krupa i Fondacija Mozaik.

„Na prvom pozivu smo imali 25 odobrenih projekata i sa ovih 8 projekata to je ukupno 33 projekta ukupne vrijednost 50.167,00 KM. Takođe, drago mi je da smo uspjeli nastaviti podržati mikrobiznise i evo danas smo imali i priliku da potpišemo ugovor za mikrobiznis Apartmani Marshal" istakao je ovom prilikom Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke.

Grad Bosanska Krupa se i ovaj put pokazao kao izuzetna podrška našim omladincima, a kako ističe gradonačelnik Armin Halitović, tako će biti i u budućnosti.

„Mi smo uvijek spremni podržati mlade ljude i njihove ideje, to smo i ovaj put pokazali. Drugi poziv je bio prilika za sve one koji nisu uspjeli aplicirati na prvi poziv i evo danas sa ukupno 33 projekta ukupne vrijednosti preko 50.000,00 KM, Bosanska Krupa je ponovo prva u Bosni i Hercegovini. Ono što me posebno ohrabruje jeste da u realizaciji ovih projekata učestvuje 100 mladih ljudi. Vjerujem u mlade Bosanske Krupe i ističem da će uvijek imati moju podršku."

Zaključno sa ovim javnim pozivom, bosanskokrupski omladinci su u sklopu programa Omladinske Banke Bosanska Krupa, u posljednjih devet godina realizirali 194 projekata ukupne vrijednosti 434.536,26 KM.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 13 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa