U ponedjeljak 28. godišnjica pogibije komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića

13. juna navršava se dvadeset osam godina otkako su izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova smrtno stradali komandant 511. slavne brdske brigade Mirsad Crnkić i njegov lični pratilac Nihad Bužimkić.

U znak sjećanja na njihov ratni doprinos, ljudsku veličinu i žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu godišnjica će se i ove godine obilježiti na prigodan način.

U ponedjeljak, 13. juna u 9.00 sati položit će se cvijeće na Centralnom šehidskom spomen-obilježju, a zatim i na rodnoj kući komandanta Mirsada Crnkića.

Nakon toga obići će se šehitluci u Jezerskom gdje će se proučiti Fatiha i položiti cvijeće na turbe komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića.

Tevhid povodom dvadeset osme godišnjice od preseljenja na ahiret komandanta Mirsada Crnkića i Nihada Bužimkića proučit će se u Gradskoj džamiji sa početkom u 12:00 sati.

Pozivamo sve koji cijene lik i djelo komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića da se pridruže prigodnom obilježavanju dvadeset osme godišnjice od njihove pogibije na borbenom zadatku.

P r o t o k o l
09.00 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Centralnom šehidskom spomen-obilježju
09.30 – Polaganje cvijeća na rodnoj kući komandanta Crnkića
10.15 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na šehitlucima u Jezerskom
12.00 – Tevhid u Gradskoj džamiji

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 11 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa