NVO uz podršku Grada Bosanska Krupa realiziraju 13 projekata

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović i predstavnici trinaest nevladinih organizacija danas su potpisali ugovore o (su)finansiranju projekata pristiglih putem javnog poziva. Grad Bosanska Krupa ovim pruža podršku pri realizaciji projekata sa ukupnim iznosom od 19.995,50 KM.

Zahvaljujući sredstvima Grada Bosanska Krupa, nevladine organizacije će ove godine u lokalnoj zajednici realizirati svoje projekte u više sfera poput kulture, sporta, obrazovanja i socijalne zaštite. Održat će se tradicionalne manifestacije, biciklijade i takmičenja, uređivati i opremati prostori za edukacije, sport i rekreaciju, provoditi edukativne radionice, vršiti kontrola nivoa šećera u krvi i još mnogo toga.

Među udruženjima koja su dobila sredstva je i udruženje „Generacije" koje se bavi socijalnim i obrazovnim inicijativama, te teži da unaprijedi kvalitetu života svih generacija.

„Prije svega, hvala Gradu Bosanska Krupa na prilikama da unapređuje i razvija nevladin sektor i rad udruženja koja djeluju na prostoru grada Bosanska Krupa. Udruženje „Generacije" je apliciralo na javni poziv sa projektom „Kabinet za umjetnost za Gimnaziju" kojim smo htjeli ispuniti želje svih učenika koji idu u Gimnaziju, a koji žele zaista imati priliku da koriste muzičke instrumente kao što su klavir, gitara, kao i da dugoročno osiguramo resurs školi da profesori imaju mogućnost da zaista rade na najkvalitetniji način" rekla je ovom prilikom Almira Šertović, predsjednica Udruženja „Generacije"

Na javni poziv za NVO pristigla je dvadeset i jedna prijava od kojih je trinaest ispunilo uslove za dobijanje sredstava.

„Kao i svake godine do sada pružili smo priliku svim nevladinim organizacijama da apliciraju sa svojim projektima. Ono što je vrlo bitno jeste da na ovaj način ljudi koji rade u nevladinim organizacijama uče pisati projekte i spremaju se za pozive drugih institucija i organizacija", ističe Armin Halitović, gradonačelnik grada Bosanska Krupa.

Pravo predlaganja projekata po javnom pozivu imala su udruženja i druge nevladine organizacije registrovane u BiH, sa sjedištem na teritoriji grada Bosanska Krupa, čiji će se projekti realizirati na području Bosanske Krupe u budžetskoj 2022. godini, a odnose se na oblasti: ljudska prava i jačanje demokratije; informisanje i aktivizam; turizam i ekologija; zapošljavanje i poduzetništvo; socijalna sigurnost i zdravstvena zaštita; obrazovanje, kultura i sport. Po javnom pozivu za realizaciju projekata mogao se prijaviti jedan ili više projekata. Maksimalan iznos sredstava za (su)finansiranje jednog projekta iznosio je 2.000,00 KM.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa