POTPISAN UGOVOR: 1.491.237,54 KM ZA POSLJEDNJU FAZU REGULACIJE POTOKA KALENDER

U Kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića potpisan je Ugovor o izvođenju radova na XVIII fazi regulacije potoka Kalender, jednom od najznačajnijih i najskupljih infrastrukturnih projekata nakon rata u Bosanskoj Krupi. Ukupna vrijednost potpisanog ugovora iznosi 1.491.237,54 KM.
U okviru ove posljednje faze planirani su radovi na preostalih 720 metara na potezu od tvornice TPM do izvora sa izgradnjom pratećih fekalnih kolektora. XVIII fazom završava se regulacija potoka Kalender koja je podrazumijevala razdvajanje otpadnih i oborinskih voda, ispravljanje vodotoka, proširivanje i produbljivanje korita, uređenje obala u cijeloj dužini vodotoka i formiranje pješačke staze.
Već nakon prve faze uvidjelo se kolika je zaista važnost realizacije ovog projekta kojii rješava dugogodišnji problem razdvajanja i odvodnje otpadnih i oborinskih voda u mjesnoj zajednici Krupa II.
„Ovaj dugogodišnji infrastrukturni projekat, za koji su se u proteklih 15 godina kontinuirano izdvajala sredstva iz Budžeta Grada, rađen je u nekoliko faza, a evo završava se sa XVIII fazom koja ujedno predstavlja i najveću pojedinačnu investiciju u ovaj projekat. Uz do sada ukupno utrošenih 1.700.000,00 KM, te sredstava koja su osigurana za implementaciju posljednje faze, projekat regulacije potoka Kalender predstavlja investiciju u iznosu od 3.191.237,54 KM. Međutim, ono što je najvažnije jeste da smo dugoročno riješili problem naših građana u mjesnoj zajednici Krupa II" istakao je gradonačelnik Halitović.
Nakon provedenog postupka javne nabavke za izvođača radova je izabran konzorcij d.o.o. „I-Komić" Bosanska Krupa i d.o.o. „BC-GRADNJA" Bosanska Krupa, a rok za završetak radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 9 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa