Čestitka povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada

Sugrađanima i svim prijateljima bez obzira gdje se trenutno nalaze, povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada, u ime organa uprave i u svoje ime upućujem najiskrenije čestitke.
Međunarodni praznik rada podsjeća i ukazuje na historijsku borbu za radnička prava i dostojanstvo čovjeka koji svojim časnim i poštenim radom obezbjeđuje egzistenciju sebi i svojoj porodici.
Želim da radnici i poslodavci, obilježavajući ovaj dan, potvrde potrebu razvoja socijalnog dijaloga i jedinstva. Pravo na rad i pravo na život od vlastitog rada je ne samo civilizacijska vrijednost koje se trebamo prisjetiti za Prvi maj već i imperativ u zalaganju cijele zajednice na njegovom ostvarenju.
Cijeli moj angažman kao gradonačelnika u cilju je stvaranja ambijenta u kojem će ljudi raditi, privređivati, uživati život dostojan čovjeku. U vremenu u kojem živimo, to je čini mi se najteži zadatak. Bez ozbira na sve, nastavljam s borbom kako bi 1. maja iduće godine u Bosanskoj Krupi bilo još više zaposlenih, onih koji će spremniji dočekati i s razlogom proslaviti praznik.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 11 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa