Potpisan 91 ugovor o dodjeli stipendija u Bosanskoj Krupi: U proteklih dvanaest godina više od 1,5 miliona KM za stipendije studenata

Danas su u Domu kulture studenti s područja grada Bosanska Krupa sa gradonačelnikom Arminom Halitovićem potpisali ugovore o dodjeli stipendije za akademsku 2021/2022. godinu. Ovo je trinaesti put zaredom kako Grad Bosanska Krupa dodjeljuje stipendiju redovnim studentima.
U sklаdu sa odobrenim sredstvimа Budžeta Grada Bosanska Krupa i u sklаdu sа kriterijimа zа dodjelu stipendijа dodijeljeno je 90 studentskih stipendija u visini od 100 KM mjesečno, odnosno 1000 KM za deset mjeseci i 1 stipendija od 200 KM na mjesečnom nivou za studente koji imaju prosječnu ocjenu iznad 9,5 a ove godine to je Azra Halitović sa Muzičke akademije u Sarajevu. Prilikom potpisivanja ugovora studentima se obratio gradonačelnik Grada Bosanska Krupa, čestitao svima i poželio mnogo sreće i stečenog znanja tokom studiranja.
U proteklih dvanaest godina Grad Bosanska Krupa je isplatio 1.815 stipendija i u te svrhe je iz budžeta utrošeno više od 1,5 miliona KM.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 15 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa