POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI U OKVIRU PROJEKTA „OBUKA ZA BUDUĆNOST“

Danas je u prostorijama Centra za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa potpisan Sporazum o saradnji u okviru projekta „Obuka za budućnost". Sporazum su potpisali općinski načelnik Armin Halitović, direktor USAID WHAM projekta Fuad Ćurčić i direktor MSŠ „Safet Krupić" Elvir Kulenović.


Kroz projekat „Obuka za budućnost" kojeg će zajedno sufinancirati USAID WHAM, Općina Bosanska Krupa i MSŠ „Safet Krupić", ukupno 20 CNC operatera i 35 zavarivača će proći obuku u dvije faze. Prva faza podrazumijeva teorijsku i dio praktične nastave u MSŠ „Safet Krupić", dok će se druga faza, praktični dio, provesti u firmama u Poslovnoj zoni „Pilana". Na kraju obuke, zavarivači će imati polaganje za Euro atest za zavarivače. Cilj projekta je i da se 40 obučenih lica zaposli u metaloprerađivačkim firmama u općini Bosanska Krupa.
Implementacija projekta počinje u novembru 2021. godine, a završit će do kraja februara 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 96.000,00 KM.
„Mi danas šaljemo još jednu lijepu priču iz Bosanske Krupe. Imali smo jedan značajan napredak u razvoju metalnog sektora. Ono što nam je uvijek ograničavajući faktor je ljudski resurs, nedostatak kvalitetne radne snage zbog odlaska naših ljudi u zemlje EU. Vjerujemo da dolazi vrijeme da to polako staje i ovom prilikom želim čestitati direktoru i kolektivu MSŠ „Safet Krupić" koji su napravili dobru konekciju i dobru saradnju sa privredom, mi smo im kao lokalna uprava uvijek bili na raspolaganju za ovakve i slične projekte i naša podrška nikad neće biti upitna. Zahvalio bih se i USAID-u i projektu WHAM koji nas je prepoznao, vjerujem da ćemo ispoštovati i ovih 55 polaznika i zaposliti 40 obučenih lica u metaloprerađivačkim kompanijama" rekao je načelnik općine Armin Halitović.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa