Ulica 511. slavne brdske brigade uskoro u novom ruhu

Dugoočekivani projekat koji će promijeniti izgled Bosanske Krupe i pretvoriti je u jednu modernu urbanu sredinu započet je današnjim pokretanjem postupka javne nabavke.
Naime, radi se o projektu uređivanja ulice 511. slavne brdske brigade i Trga Alije Izetbegovića kojim će se urediti uži centar grada na način da će se u prostornom, ambijentalnom, vizuelnom i funkcionalnom smislu stvoriti ugodan prostor za sve građane. Projekat obuhvata najfrekventnije površine u užem gradskom jezgru, povezanih sa tvrđavom „Pset", gradskim kejom i pješačkom zonom.


Realizacijom ovog projekta Bosanska Krupa će dobiti novi moderni izgled sa pratećom infrastrukturom, savremenim izgledom, novim dječijim igralištem, fontanom, klupama, zelenim površinama sa novim sistemom za navodnjavanje, rasvjetom prilagođenom pješacima kao i mnogo drugih novih sadržaja. Kompletan ambijent upotpunite će jedinstven drvored koji će se pružati duž cijele ulice.
Nakon što je Općina Bosanska Krupa provela konkurs za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog i pejzažnog rješenja, izradila glavni projekat, te osigurala sredstva za prvu fazu uređivanja, nastavlja se sa realizacijom projekta uređenja ulice 511. slavne brdske brigade i Trga Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi.
U prvoj fazi realizacije projekta uredit će se dionica od benzinske pumpe Irfan Kadić do zgrade ŠPD „Unsko-sanske šume" doo. Realizacija prve faze koštat će 1.000.000,00 KM, a ista sredstva osigurali su općina Bosanska Krupa i Vlada FBiH u jednakom iznosu od po 500.000,00 KM. Otvaranje ponuda je 24.11.2021.godine kada ćemo imati više informacija.
Ukupna vrijednost projekta uređivanja ulice 511. slavne brdske brigade i Trga Alije Izetbegovića procijenjena je na oko 2.200.000,00 KM, a kako će to u konačnici izgledati možete pogledati u sljedećem videu

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 8 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa