Završava se primarni vodovodni sistem za podgrmečka naselja u Bosanskoj Krupi

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović sa firmom Behić Sanny Boy iz Bihaća potpisao je ugovor o izvođenju radova na objektima vodovoda za podgrmečka naselja u Bosanskoj Krupi vrijedan skoro 30 hiljada maraka. Završetak ovih radova značit će završetak izgradnje primarne mreže, odnosno početak izgradnje sekundarne mreže.

Rok za završetak radova na objektima vodovoda, pumpnim stanicama i rezervoarima, koji podrazumijevaju vanjsko uređenje sa ograđivanjem, instalaciju video nadzora i puštanje vodovodnog sistema u rad je 30 kalendarskih dana. Nakon toga će se raditi na sekundarnoj mreži, odnosno ugradnji vodovodnih priključaka u domaćinstva. Nakon mnogo godina bez čiste, pitke vode, to će za mještane povratničkih sela Veliki i Mali Radić, Vranjska i Jezerine, kako naglašavaju, značiti početak novog, jednostavnijeg života.

Inače, dužina vodovodne trase je preko 15 km, a sistem osim cjevovoda čine dva nova rezervoara i tri prepumpne stanice. Projekt su pomogli Fond za zaštitu okoliša FBiH, Vlada USK, ali je znatno većim dijelom finansiran od strane američke Vlade u visini od oko 1,5 milion KM. Na njegovoj realizaciji radile su između ostalih i inžinjerijske jedinice Oružanih snaga Armije BiH.

Važnost ovom projektu doprinosi i činjenica da se radi o povratničkim naseljima u kojima su budućnost vidjeli i mladi, brojne porodice koje pronalaze ili čak otvaraju radna mjesta i školuju djecu, bez bilo kakvih problema i nesuglasica.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 34 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa