6. bosanskokrupska Čorbarijada: Najbolju čorbu napravila ekipa „Rasim Delalić – Rale

Danas je izletište Šujnovac opet bilo mjesto u kome se uz mirise čorbi, paprikaša, pečenja i roštilja, ponajviše pjevalo, družilo u cjelodnevnom veselju starih i mladih, zabavljalo, šalilo. U organizaciji Općine Bosanska Krupa, ŠPD "Unsko-sanske šume" i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje održana je 6. bosanskokrupska Čorbarijada.

Manifestacija je počela paljenjem vatri već od 8.00 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi trajao je od 10.00 do 13.00 sati kada su se proglasili ovogodišnji pobjednici.

Stručni žiri je ocijenio pripremljene čorbe koje su se takmičile za neku od nagrada, ručno izrađenih suvenira. Kako su kazali, bilo je teško odabrati najbolje jer je većina zaslužila najviše ocjene. Međutim, priznanje za najbolju čorbu dobila je ekipa „Rasim Delalić - Rale", drugo mjesto osvojila je ekipa „Ladimirovci", a treće ekipa „Badžo".

Za sve posjetioce u Šujnovcu danas je bio obezbijeđen ručak, prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program. Uz brojne harmonike, gitare, sve koji su došli na Čorbarijadu, zabavljao je popularni Bosk band. Nisu štedjeli ni glasa, ni duše, ni ruku, a u sevdalinkama, melodijama iz raznih krajeva, pomagali su im, zarad razglednice krupskog veseljačkog duha, i brojni građani.

Cjelokupna manifestacija je oduševila sve Krupljane ali i njihove brojne goste iz Hrvatske i Slovenije koji su ovu subotu, zbog ranije dobro organiziranih Čorbarijada, planirali provesti u Šujnovcu.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 46 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa