Delegacija bečkog okruga Ottakring u Bosanskoj Krupi: Obećana pomoć u izgradnji mosta koji će povezivati Zelene otoke i SRC „Ade“

U Bosanskoj Krupi se nalazi delegacija okruga Ottakring iz Beča, predvođena načelnikom Franzom Prokopom. Ovo je uzvratna posjeta s ciljem upoznavanja ljudi, životne sredine i stvaranja pretpostavki za eventualnu poslovnu saradnju. Gosti su jučer posjetili Kabinet načelnika Armina Halitovića a potom se uputili u šetnju gradom. Posebno ih je dojmila rijeka Una i Zeleni otoci gdje su i obećali finansirati izgradnju drvenog mosta koji će ovaj prostor povezati sa Sportsko-rekreacionim centrom „Ade".

Delegaciju iz Ottakringa, načelnika Prokopa i njegove najbliže saradnike, stručnjake za građenje, privredu i razvoj, načelnik Bosanske Krupe Armin Halitović primio je i dobrodošlicu poželio u svom radnom prostoru. Nakon upoznavanja gostima je prezentirana reportaža o Bosanskoj Krupi, svim prirodnim bogatstvima, turističkim i privrednim potencijalima. U sve to vrlo brzo su se i sami uvjerili. Nakon sastanka obišli su uži centar grada i uvidjevši potrebu obećali finansirati izgradnju mosta koji će povezati Zelene otoke sa SRC „Ade".

- Došao sam jer želim nova poznanstva, želim vidjeti ljude koje srećem i u svom gradu. Upoznavanje vašeg mentaliteta doprinosi i razvoju mog mandata i moje općine, dakle sada je suština upoznavanje, a kasnije su mogući i zajednički projekti. Otvoren sam za svaki kontakt i svaku saradnju koja se može realizirati na ovom području. Posjetu ću iskoristiti da sa gospodinom Halitovićem razmijenim svaku moguću informaciju nakon čega se zaista nadam nastavku saradnje – kaže načelnik Franz Prokop.

Posjetom delegacije iz Austrije obradovani su svi domaćini, predsjedavajući OV, njegov zamjenik, prisutni predstavnici općinskih službi i preduzeća pa i sam načelnik Armin Halitović. Kaže da između Ottakringa i Bosanske Krupe već postoji snažna poveznica, a to su ljudi, Krupljani koji žive u ovom austrijskom gradu.

- Mi smo općina koja voli saradnju, koja ima projekte i nadam se da ćemo u našim razgovorima naći neke stvari za koje postoji interes u obe općine. Gosti su oduševljeni sa svim onim što su vidjeti, zadivljeni su prirodom, najviše Unom i njenim obalama. Upravo tu i žele raditi neke stvari. Ukazali smo na potrebu izgradnje mosta i oni su to prihvatili kao svoju obavezu, a nama dali obećanje. Imali smo ugodno druženje iz kojeg sam izišao vrlo optimističan. Ovo je početak jedne dobre i nadamo se duge saradnje – dodaje načelnik Halitović.

Austrijanci svoju dvodnevnu posjetu završavaju današnjim sastankom sa predstavnicima Socijaldemokratke partije u Bosanskoj Krupi. Kažu da opet dolaze polovinom godine kako bi uživali u Uni i raftingu, ali i kako bi konkretizirali svoje obećanje.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 36 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa