Svjetski dan zaštite okoliša - nove kante za smeće u Bosanskoj Krupi

U okviru obilježavanja 5. juna - Svjetskog dana zaštite okoliša, na području bosanskokrupske općine s ciljem podsjećanja na veliku obavezu čuvanja okoliša organizirano je nekoliko aktivnosti u osnovnim i srednjim školama, te dječijem vrtiću. Općina Bosanska Krupa je nabavila, a komunalno preduzeće postavilo nove kante za smeće.

vrtic - dan zastite okolisa 209ac

Lokalna uprava i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović su se na preporuku nadležne općinske službe, poslije obilaska grada, sa kupljenih dvanaest novih kanti za smeće za nekolko lokacija u gradu, pridružili obilježavanju 5. juna - Svjetskog dana zaštite okoliša. Kao i uvijek kada su u pitanju ekološki projekti, partnerski su se pridružili i radnici JKP „10. JULI“ koji su sve kante i postavili.

Osam kanti je postavljeno na mjesta gdje su već ranije bile, odnosno, nove kante su postavljene na mjestima gdje su neodgovorni pojedinci unišili one za koje su već izdvajana sredstva. Da bi služilo kao upozorenje, kante su zamijenjene na značajan ekološki datum.

954722 653106584704237 1579158100 n b741aZamjenske kante postavljene su na gradskom šetalištu Kej, u Malim adama, kod Gradske džamije, autobuske stanice, Doma kulture, Općine i Općinskog suda. Dvije nove kante za smeće postavljene su u ulici Maršala Tita, ali i u krugu Dječijeg vrtića u Bosanskoj Krupi.

Općinski načelnik Armin Halitović je još jedanput oštro protestirao na čestu pojavu uništavanja parkovskog mobilijara u gradskom području, nalažući redovnu kontrolu, ali i apelirajući na roditelje da utječu na ponašanje svoje djece, odgajajući ih da čuvaju sve što je do sada urađeno na stvaranju ljepše slike grada. Izrazio je očekivanja da će se ovaj put kante sačuvati, jer je kako kaže, posljednji put da se postavljaju.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 7 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa