Počeo Četvrti bosanskokrupski sajam knjige

JU „Gradska biblioteka“ Bosanska Krupa pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa i ove godine u saradnji sa izdavačima i knjižarima organizira Bosanskokrupski sajam knjige, četvrti po redu koji traje tri dana, od danas do subote, 25. maja. Partner je Lokalna akciona grupa UNA-SANA, a suorganizator JKP „10. JULI“ Bosanska Krupa.1 8ba42


Izdavači iz Sarajeva, Banje Luke i Prijedora u Bosanskoj Krupi na ovogodišnjem sajmu, kao i do sada, imaju bogatu i raznoliku ponudu. Mogu se pronaći lektirni naslovi, zabavna, ali i stručna literatura. Posebna ponuda je upravo od Gradske biblioteke koja ljubiteljima knjige nudi izdanja po simboličnoj cijeni od 1 KM.

Kako kažu organizatori, značaj Bosanskokrupskog sajma knjige je u objedinjavanju institucija koje utječu na razvoj pisane riječi u BiH kroz uspostavljanje balansa direktnim kontaktom izdavača, biblioteke i čitaoca. Kako bi se održao kontinuitet interesa za knjigu treba uspostaviti jaku spregu između izdavača i biblioteka koje su direktan posrednik u promociji i popularizaciji knjige.

Radno vrijeme sajma danas završava u 21:00h. Sutra počinje u 9:00h kada su i organizirane posjete sajmu, a u 19:00h je zabavni program plesnog kluba Hypnotic, dok je završetak rada sajma također u 21:00h. Treći radni dan sajma počinje i završava u isto vrijeme kao i drugi dan.

Organizatori pozivaju građane da posjete sajam, druže se sa izdavačima, informišu se, te iskoriste ponudu i kupe knjige po znatno povoljnijim sajamskim cijenama.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 7 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa