NAJAVA: Treća bosanskokrupska “Čorbarijada”

Po treći put Općina Bosanska Krupa i ŠPD “Unsko sanske šume“ organizuju cjelodnevno  druženje građana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju.

Picture 2920  8d50c

Treća bosanskokrupska „Čorbarijada“ održava se u subotu 1.6.2013. godine kod Šumarske kuće u Šujnovcu, a prema najavama organizatora, očekuje se rekordan broj ekipa koje će se takmičiti u spravljanju najbolje čorbe.

Manifestacija počinje paljenjem vatri već od 8:00 sati, a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od  10:00 do 13:00 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za pobjednike su obezbijeđene vrijedne nagrade, a posebna priznanja dobit će i najveselija, te najmlađa ekipa.  Za sve posjetioce obezbijeđen je besplatan vojnički grah, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova od kojih će tri člana učestvovati u spravljanju čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jednoobrazne majice. Pobjednike će odrediti stručni žiri. Ekipa pobjednica sa druge Čorbarijade može učestvovati samo van konkurencije.

Prijave ekipa se mogu izvršiti kod Refika Selimagića - Keksa do 18:00 sati 31. maja 2013., a više informacija možete dobiti pozivom na broj telefona 061 726 457.

Rezervacija mjesta za prodaju osvježavajućih pića vrši se kod Huse Durakovića. Broj lokacija za prodaju osvježavajućih pića je ograničen pa će prednost imati oni koji se prvi prijave.

Treća bosanskokrupska Čorbarijada, 1. juni 2013. godine od 8 sati.

Dođite i zabavite se!

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 8 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa