U Drugoj osnovnoj školi u Bosanskoj Krupi renovira se i drugi mokri čvor

Bosansku Krupu danas je sa svojim saradnicima posjetio ambasador Republike Češke u Bosni i Hercegovini Tomáš Szunyog.

2 cbd98

Razlog njegove posjete je bio prvenstveno obilazak Druge osnovne škole u kojoj će se sredstvima Ambasade Republike Češke uskoro raditi rekonstrukcija mokrog čvora, jedinog preostalog kojeg koristi skoro 800 učenika. Delegaciju je, sa upravom pomenute škole, primio načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Prije nekoliko mjeseci Druga osnovna škola u Bosanskoj Krupi kod Ambasade Republike Češke u Bosni i Hercegovini aplicirala je sa projektom rekonstrukcije mokrog čvora vrijednog skoro 11 hiljada KM. Projekt je zahvaljujući kvaliteti, ali i važnosti prošao, što znači da će se, nakon što se ispoštuju proceduralne aktivnosti, krenuti u njegovu realizaciju.

Kako se moglo čuti, novac dobijen preko projekta, na račun Druge osnovne škole bit će prebačen već sutra. Nakon toga, škola će odmah putem tendera tražiti najpovoljnijeg izvođača, te pristupiti radovima. Sve bi trebalo biti završeno početkom naredne školske godine.

Načelnik Armin Halitović kaže da će pomoći realizaciju projekta, izdvojiti dodatna novčana sredstva ukoliko budu potrebna. Na raspolaganju je i novac Druge osnovne škole koji je skupljen donacijama nastavnika, učenika, odnosno njihovih roditelja.

Realizacijom ovog projekta, za učenike Druge osnovne škole i Opće gimnazije koji nastavu do završetka izgradnje nove škole pohađaju u jednoj zgradi, problem mokrog čvora bit će riješen u potpunosti. Podsjetimo, Općina Bosanska Krupa je skoro investirala 25 hiljada KM i sanirala jedan mokri čvor na spratu objekta.

Posjeta ambasadora i saradnika bila je prilika da se razgovara i o eventualnoj saradnji, investiranju, prije svega u Poslovnu zonu, a zatim i u druge grane privrede kao što je turizam. Načelnik Armin Halitović upoznao ih je sa svim bitnim stvarima vezanim za Bosansku Krupu i njene potencijale, odnosno mogućnosti.

Ambasador Tomáš Szunyog iskoristio je boravak u Bosanskoj Krupi i da na spomeniku Ivana Zapadla, nesretno stradalog deminera iz Republike Češke, položi cvijeće i oda počast.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 13 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa