Nastavak izgradnje puta u bosanskokrupskom naselju Šabići

Nastavlja se izgradnja lokalnog puta u naselju Šabići. Danas je u Kabinetu načelnika Armina Halitovića potpisan ugovor za naredne faze, 3. i 4.

ugovor sabici 2c9ee

Inače, ovo je projekt pokrenutog prije mnogo godina, ali intenziviran tek u nekoliko posljednjih i projekt čijoj realizaciji u značajnoj mjeri doprinosi lokalno stanovništvo.

Vrijednost projekta izgradnje puta u naselju Šabići vrijedan je 30 hiljada KM, od čega je Općina Bosanska Krupa iz svog budžeta osigurala 20 hiljada, a lokalno stanovništvo 10 hiljada.

Predstavlja samo kontinuitet u namjeri da se u ovom dijelu bosanskokrupske općine obezbijedi kompletna putna infrastruktura. Nakon realizacije ove faze projekta, uslijediće nove, 5. i 6. koje će se, vrlo izvjesno, finansirati od naknada za šume i također od učešća lokalnog stanovnišva što bi zajedno trebalo iznositi oko 50 hiljada KM.

Načelnik Armin Halitović je prilikom potpisivanja potvrdio opredjeljenost da i u narednom periodu radi, kako na stvaranju poslovnog ambijenta, tako i na izgradnji infrastrukture. Izrazio očekivanja da i institucije na višim nivoima vlasti imaju više razumijevanja, odnosno da pružaju podršku što im je u mnogo čemu i obaveza.

Radovi će početi od momenta uvođenja u posao izvođača od strane nadzora, a trajat će 60 radnih dana.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 11 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa