Stipendiju Općine Bosanska Krupa u akademskoj 2012./2013. godini primat će 194 studenta

Općina Bosanska Krupa i ove je godine raspisala Javni konkurs za dodjelu općinskih stipendija redovnim studentima.

stipendije 6y 78971

stipendije 2y 1197eUsvojeni Budžet za 2013. predvidio je sredstva kojim će studentima s područja bosanskokrupske općine tokom visokog obrazovnog procesa, u svom ili u drugim bh. gradovima, omogućiti da lakše dođu do znanja, odnosno diplome. Polazivši od stava da je obrazovanje mladih jedini pravi način za ulaganje u bolju budućnost, načelnik Armin Halitović je i ove godine omogućio stipendiju svim studentima koji ispunjavaju tek osnovne uslove.

Stipendiju Općine Bosanska Krupa u akademskoj 2012./2013. godini primat će 194 studenta. Odobreno je 195 stipendija, ali je prije potpisivanja jedan student odustao. Od ukupnog broja studenata, samo je jedan s prosjekom ocjena 10, a to je Ismeta Šertović, studentica II godine II ciklusa Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Ona će, zahvaljujući svom izvanrednom angažmanu i uspjehu, primati 200 KM mjesečno, odnosno 2000 KM na godišnjem nivou. Za sve ostale, visina studentske stipendije utvrdila se na način što se preostali iznos budžetskih sredstava od 150 hiljada planiran za tu namjenu podijelio na broj korisnika stipendije.

Pravo na stipendiju nisu mogli ostvariti studenti prve godine studija, osim ako se ne radi o učeniku generacije ili učeniku koji je u sva četiri razreda srednje škole imao prosjek ocjena 5,00. Bez obzira što je student upisao prvu godinu, mogao je ostvariti stipendiju ako je pripadnik boračke populacije, te ukoliko je upisao deficitarno zanimanje kao što je bilo navedeno u konkursu. Naravno, sve to uz ispunjenje ostalih uslova i podnošenje zahtjeva.

stipendije 4y 5bc8b

Pravo učešća na konkursu za dodjelu stipendija nisu imali studenti koji se obrazuju uz rad, vanredni studenti, studenti koji obnavljaju godinu studija, studenti koji su u okviru istog stepena već stipendirani od bilo kojeg davaoca stipendije. Stipendija će se isplaćivati mjesečno za deset mjeseci za period oktobar 2012 – juli 2013. godine.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 22 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa