Poziv za izražavanje interesa za učešće na obuci za moderatore i promotore lokalnog razvoja

Razvojni program Ujedinjenih naroda zajedno sa Švicarskom agencijom za razvoj (SDC) u sklopu Projekta Integriranog planiranja lokalnog razvoja (ILDP) u saradnji sa Općinom Bosanska Krupa organizira obuku za moderatore i promotore lokalnog razvoja.

undpp fc1d2Obuka za moderatore i promotore lokalnog razvoja je osmišljena tako da odabranim učesnicima iz lokalnih zajednica na interaktivan i praktičan način ponudi osnovna znanja i vještine koje će im omogućiti da uspješno facilitiraju procese lokalnog razvoja u svojim zajednicama.

Obuka odabranih moderatora je planirana za april 2013. godine sa trajanjem od 3 dana i besplatna je za sve učesnike, a broj mjesta je ograničen!

Na ovaj način, ILDP i Općina Bosanska Krupa pozivaju sve one, koji bi htjeli da se više angažuju u lokalnim razvojnim procesima naše zajednice te iskoriste mogućnosti programa obuke za moderatore i promotore lokalnog razvoja, da pošalju svoju biografiju (link na peporučeni format biografije se nalazi uz oglas), zajedno sa kratkim motivacionim pismom u kojem treba navesti zašto bi htjeli da učestvuju na obuci, viziju svoje buduće uloge u procesima lokalnog razvoja te ostalo što smatrate važnim, a tiče se razloga za uključivanje u ovakav vid obuke.

Šta program obuke za moderatore i promotore lokalnog razvoja nudi?

-    Znanja i vještine u vezi participatornog planiranja lokalnog razvoja;

-    Znanja i vještine o načinu moderiranja diskusija i postizanja zajedničkog dogovora;

-   Znanja i vještine za moderiranje procesa izgradnje partnerstava koji vode zajedničkoj realizaciji konkretnih razvojnih inicijativa na lokalnom nivou;

-   Znanja i vještine da posredujete i proaktivno povezujete lokalne resurse i potencijale u funkcije lokalnog razvoja, a na osnovu partnerstava između javnog, privrednog i društvenog sektora.

Prijavite se ukoliko posjedujete:

-       Srednju stručnu spremu;

-    Iskustvo u inicijativama na lokalnom nivou (volonterski projekti, NVOs, lokalne razvojne agencije, MZ i ostale građanske grupe), a koje je vidljivo iz vaše biografije;

-       Motivaciju, želju za novim znanjima i spremnost da doprinesete razvoju svoje zajednice;

-       Osnovne komunikacijske vještine;

-       Poznavanje engleskog jezika je prednost.

 

Biografiju (link na preporučeni format biografije se nalazi uz oglas) i motivaciono pismo pošaljite elektronskim putem, na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , ili lično, g./gđi Asimi Mušić u zgradu Općine Bosanska Krupa, najkasnije do četvrtka, 28. marta 2013. godine, do 17:00 sati.

 

Preporučeni format biografije možete preuzeti klikom ovdje

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 19 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa