Potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić u radnoj posjeti bosanskokrupskoj općini

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić boravio je ovog vikenda u radnoj posjeti bosanskokrupskoj općini. Obišao je povratničku MZ Ivanjska gdje je sa mještanima razgovarao o gorućim infrastrukturnim problemima, ali i onom što je prilikom posljednjeg boravka obećao mještanima Ivanjske.7 0d0ba


Svetozar Pudarić je čest gost na području bosanskokrupske općine, ali za razliku od mnogih drugih političara, svaki njegov boravak općini Bosanska Krupa ima svoj konkretan povod. Ovaj put to su bila sredstva za sanaciju dijela saobraćajnice i izgradnju propusnih cijevi ispod saobraćajnice u MZ Ivanjska.

Jedan od gorućih problema u ovoj mjesnoj zajednici gdje se vratilo oko 400 stanovnika srpske nacionalnosti je pristupni put iz centra sela do mosta preko rijeke Une koji tokom godine najmanje dva puta bude poplavljen i tom prilikom voda uglavnom odnese veći dio makadamske saobraćajnice. Kada voda odnese saobraćajnicu onda je mještanima Ivanjske presječen najbliži put do magistralne saobraćajnice Bosanska Krupa - Bosanski Novi.

Doduše, tom problemu kumuju i sami mještani Ivanjske koji ne održavaju postojeće propuste pa smeće koje tu odlažu ili koje donese voda zatvori propusne cijevi koje su već postavljene. Ipak, odlučeno je da se već u narednih desetak dana izdigne površina puta za jedan metar a da se u dva nivoa ispod puta postave cijevi promjera jedan metar kako bi ubuduće opasnost od plavljenja bila manja. Glavninu sredstava za ove radove obezbijedio je potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić i to je došao saopćiti mještanima Ivanjske.

Općina Bosanska Krupa je uradila svu projektnu dokumentaciju i provela postupak odabira izvođača radova pa se očekuje da će već početkom aprila ovaj problem biti otklonjen, ali se isto tako očekuje da će mještani Ivanjske urednije držati svoju okolinu i tako otkloniti mogućnost da čvrsti otpad i smeće ponovo zatvore novoizgrađene propuste.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 12 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa