Na sastanku Savjeta za mlade Bosanska Krupa razgovarano o aktivnostima mladih u ovoj godini

U Kabinetu načelnika Općine Bosanska Krupa, na sastanku Savjeta za mlade, razgovarano je o nekoliko vrlo značajnih stvari za ovu populaciju, ali je i predstavljen Omladinski festival „Cooltura“ koji će se ove godine u Bosanskoj Krupi, u organizaciji Udruženje mladih „Ujedinjenje – Conventus“ i njihovih partnera, održati u periodu od 24. juna do 7. jula. Sastanku je prisustvovao i načelnik Armin Halitović koji je obećao pomoć i podršku u svakom smislu.3 342df


Prva tema bio je javni poziv za korištenje sredstava iz granda za mlade, koji će u narednom periodu objaviti Općina Bosanska Krupa. Članovi Savjeta za mlade kreirali su prijedlog poziva o kojem je raspravljano na ovom sastanku. Mnogo iznesenih mišljenja i stavova, doprinijet će kreiranju kvalitetnog i prihvatljivog poziva za mlade koji inače raspisuje općinski načelnik. Biće to prilika za sva udruženja mladih u Bosanskoj Krupi da preko svojih projekata obezbijede određen dio sredstava iz granta za mlade, realizuju svoje ideje i naravno rade na unapređenju života svojih vršnjaka, što je zapravo i glavni cilj.

Omladinski festival „Cooltura“ kojeg organizuje Udruženje mladih „Ujedinjenje – Conventus“, održat će seod 24. juna do 7. jula ove godine. Sve aktivnosti tokom tih dana predstavio je predsjednik Udruženja Sabahudin Dizdarević. Tom prilikom istakao kako je ovaj festival jedinstven na području Unsko-sanskog kantona, te da je među rijetkim u cijeloj državi. Sudeći prema projektnom prijedlogu za festival i njegovom budžetu, mladi su i ove godine krenuli vrlo ambiciozno. Žele organizirati bogat program sa sportskim, kulturnim i zabavnim aktivnostima. U svemu tome, svakako, očekuju podršku, kako općinskih vlasti, tako i građana.

Na kraju je bilo govora i o završetku izrade strateškog dokumenta za mlade u bosanskokrupskoj općini. Odlučeno je da se u ovoj sedmici održi još jedan sastanak, ali ovaj put zajedno s novoformiranom Komisijom za mlade pri Općinskom vijeću, da se ista aktivno uključi u stvaranje dokumenta, te da se većim angažmanom sve brže privede kraju.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa