Almir Beganović, Alma Felić i Karate klub „Feniks“ najbolji u sportu za 2012. god.

U Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi, petog marta, po 16. put izabrani su najuspješniji akteri bosanskokrupskog sporta za prethodnu godinu. Organizator ove svečanosti bio je Sportski savez općine Bosanska Krupa, a generalni pokrovitelj općinski načelnik Armin Halitović koji je otvorio svečanu dodjelu priznanja najuspješnijim sportašima, sportašicama, sportskim kolektivima i organizacijama, te onima koji su doprinijeli razvoju sporta kroz pedagoški rad ili materijalnu podršku.

181087 610581938956702 318896981 n 65169

Ispred Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona proglašenju najboljih u sportskom životu bosanskokrupske općine prisustvovao je predsjednik Emir Dautović.

U punoj sali, o sportskim učincima u prošloj godini posjetiocima, zaljubljenicima u sport, govorio je predsjednik Sportskog saveza općine Bosanska Krupa Jasenko Šertović, istakao opredjeljenje općinskog saveza da godina koja teče bude ispunjena još većim uspjesima sportaša i sportašica, njihovih klubova i još značajnijom podrškom onih koji za to imaju obavezu i opredjeljenje.

Najuspješniji sportista u 2012. godini je Almir Beganović, sportski ribolovac, član Udruženja sportskih ribolovaca „Krušnica“. Almir je odabran za najboljeg jer je u prošloj godini bio pobjednik takmičenja jadransko-podunavskih zemalja, ekipno i pojedinačno. Član je reprezentacije BiH u „fly-fishingu“ na predstojećem svjetskom prvenstvu koje će se održati u Norveškoj.

Titulu najbolje sportašice u prošloj godini ponijela je Alma Felić, članica ŽNK “Željezničar 2011“, inače članica seniorske reprezentacije BiH koja je igrala kvalifikacijske utakmice naše reprezentacije za prvenstvo Evrope.

Karate klub „Feniks“ je proglašen i sveukupnim pobjednikom i najuspješnijom sportskom organizacijom u prošloj godini. U šest godina rada, organizacijski i rezultatima, pokazali su se kao najbolji sportski klub sa izvanrednim učinkom. Sa devetnaest velikih takmičenja donijeli su 166 medalja, a njihov najveći uspjeh su prvo i drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu za djevojčice. Imaju i tri takmičara koji su članovi državne reprezentacije. Inače, „Feniks“ je proglašen najboljim klubom na Unsko-sanskom kantonu u borilačkim sportovima.

Proglašeni su sportaš i sportašica za 2012. godinu za uzrast od 10 do 16 godina. To priznanje ponijeli su biciklista KES „URBAN-X“ Aziz Bužimkić, prvak BiH u biciklizmu i Nejra Oraščanin iz KK „Fenix“, balkanska prvakinja i članica državne reprezentacije.

Najuspješniji sportski trener u 2012. godini je Mirzet Demirović, trener Karate kluba „Feniks“.   U ovaj klub otišlo je i priznanje za najboljeg sportskog radnika koje je dobio predsjednik Jasmin Ćosić.

 

Pioniri-pionirke, kadeti-kadetkinje, juniori-juniorke i seniori-seniorke

Najbolji sportaši i sportašice u kategoriji pionira i pionirki u nekoliko kategorija po sportovima su košarkaš Eman Šertović i odbojkašica Selma Sivić, takmičari u borilačkim sportovima Sanjin Džajić i Adna Jusić, sportski ribolovac Arijan Halkić i atletičarka Adna Velić.

U kategoriji kadeta i kadetkinja najbolji sportisti su nogometaš Hasan Ljubijankić i nogometašica Lamija Hadžić, kick-bokseri Kemal Bratić i Nejra Oraščanin, biciklista Aziz Bužimkić i atletičarka Selma Sivić.

Ove godine biran je i najbolji sportaš-junior i to priznanje je dobio kick-bokser Adnan Kulauzović, član „Borca“ iz Bosanske Krupe. Njegovi najbolji rezultati u prošloj godini su bronzana medalja na internacionalnom takmičenju „Eurocup 2012“ i titula viceprvaka BiH u kategoriji juniora. Najbolja sportašica juniorka je Šejla Oraščanin, viceprvakinja Balkana u karateu, državna prvakinja i članica reprezentacije BiH. U kategoriji juniorskog sporta, osim Šejle i Adnana u borilačkim sportovima, titulu najzaslužnijih u „loptačkim“ sportovima ponijeli su Sulejman Dekanović iz Otvorene škole nogometa „Sloga“ iz Bosanske Otoke i Majla Vranić, košarkašica KK „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe. U ostalim sportovima titulu najboljih juniora ponio je Elmas Patković, atletičar, prvak Unsko-sanskog kantona, uz četvrto mjesto u BiH u trkama na 1000 m za srednjoškolce. Kada su u pitanju juniorke u ostalim sportovima, najbolje je ocjenjena Derviša Mušeljić, atletičarka, prvakinja Unsko-sanskog kantona i viceprvakinja BiH u trci na 400 metara za srednje škole.

U kategoriji seniora najbolji su: Asmir Begić, član NK „Sloga“; Alma Felić, nogometašica ŽNK „Željezničar“; Bogdan Santrač i Selma Kahrić, članovi Kluba borilačkih vještina „Borac“ i Almir Beganović, sportski ribolovac USR „Krušnica“.

Ekipno, najuspješniji u kategoriji juniora je Kluba borilačkih vještina „Borac“, a u kategoriji juniorki KK „Feniks“.

Kada je u pitanju izbor najboljih seniorskih ekipa, najveći rejting u 2012. godini dodijeljen je Udruženju sportskih ribolovaca „Krušnica“ i KBV „Borac“.

 

Specijalna priznanja za 2012.

Na svečanoj ceremoniji izbora najboljih uručena su specijalna priznanja sponzorima, a to su Elmont, Infosys i MANNF Frankfurt.

Priznanje za saradnju u organizovanju sportskih takmičenja dobila je Policijska uprava Bosanska Krupa.

Jubilarna priznanja u ekipnoj konkurenciji dobili su: NK „Sloga“ iz Bosanske Otoke za devedeset godina rada, a u pojedinačnoj Samir Beganović, predsjednik USR „Krušnica“ i Džejlan Šabić, član KK „Feniks“ za desetogodišnji požrtvovan i uspješan rad u svojim organizacijama.

Posthumno za doprinos razvoju sporta priznanja su dodijeljena članovima porodica za nogometaša Enisa Duranovića, lađara Suada Halkića i košarkaša Harisa Palića. Ovi bosanskokrupski sportaši život su izgubili kao pripadnici Armije BiH.

Na ovogodišnjoj svečanosti nisu zaboravljeni ni članovi Saveza za sport i rekreaciju invalida „511“ Bosanska Krupa. Boćar Sead Duranović je najbolji sportista, a Azra Kurtović-Jezerkić najbolja sportašica. Najbolja muška ekipa je iz boćarske, a ženska iz streljačke sekcije za invalidna lica. Najbolji sportski radnik u ovoj kategoriji je Samir Gašević.

Titulu „Mladih nada 2012“ dobili su: Sanjin Šahinović, Amar Nuhanović, Esad Grošić, Senaid Veladžić, Sanja Šahinović, Ena Kurtović, Maja Kovačević, Zana Ćosić i Adina Emrić.

Kada je u pitanju školski sport, najbolji učenik sportaš osnovnih škola je atletičar Jasmin Halilović, učenik Druge osnovne škole i Selma Šabić, atletičarka Prve osnovne škole.

Od srednjoškolaca najbolji su takmičari u atletici iz bosanskokrupske Opće gimnazije, Elmas Patković i Derviša Mušeljić.

Najuspješnije škole u sportskom životu su Druga osnovna škola i Opća gimnazija, a najbolji pedagozi su profesori tjelesnog odgoja Admir Hadžić i Ervin Ezić.

Svi nagrađeni sportisti u ovoj godini očekuju još bolje rezultate i još veću konkurenciju u odabiru najuspješnijih ekipa, pojedinaca i sportskih radnika u 2013. godini.

U revijalnom programu na ovoj svečanosti publiku su oduševili članovi Sportsko-plesnog kluba HYPNOTIC, Kik-boks kluba „Borac“ i Karate kluba „Feniks“.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 23 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa