Objavljen javni poziv za prijedloge projekata neformalnih grupa mladih u općini Bosanska Krupa

U sklopu programa „Omladinska banka“ danas je objavljen javni poziv za prijedloge projekata neformalnih grupa mladih u općini Bosanska Krupa. Fond za projekte mladih zajednički obezbjeđuju Fondacija Mozaik od USAID-a i Općina Bosanska Krupa. „Omladinska banka“ Bosanska Krupa ima otvoren poziv za prijedloge projekata od 4.3.2013. do 15.4.2013. godine.2 41842


“Omladinskim bankama” upravljaju odbori sastavljeni od deset članova u dobi od 15 do 30 godina, izabrani na javnom pozivu i educirani da vode program malih grantova koji direktno podržavaju jačanje povjerenja i saradnju mladih, te njihove projekte, većinom u ruralnim oblastima.

Na sastanku upriličenom prije objavljivanja javnog poziva, članovi „Omladinske banke“ su razgovarali s načelnikom Arminom Halitovićem gdje su ga upoznali o svim narednim aktivnostima i obavezama.

„Ovo je značajna stvar za mlade u Bosanskoj Krupi. Prvog časa sam znao da ovaj program treba podržati. Evo danas je objavljen javni poziv i jedva čekam da vidim kako će mladi reagovati. To je zapravo ono najbitnije. Bosanska Krupa je uvijek imala ambiciozne, vrijedne i sposobne mlade ljude, vjerujem da će biti zanimljivih i dobrih projektnih prijedloga“, ističe načelnik Armin Halitović.

Program „Omladinska banka“ BiH jedan je od najzanimljivijih programa za mlade u našoj zemlji koji je prema procjenama, u svom četverogodišnjem provođenju, mobilizirao više od šest hiljada volontera, u preko stotinu hiljada realiziranih radnih sati, a od kojih je koristi imalo preko dvijestotinesedamnaest hiljada građana.

Program „Omladinske banke" ima za cilj povećati sudjelovanje mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te osigurati pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa.

Javni poziv putem kojeg se mladi detaljno mogu informisati, objavljen je na službenoj web stranici Općine Bosanska Krupa, kao i u svim lokalnim medijima, na istaknutim mjestima u mjesnim zajednicama, u kojima će članovi „Omladinske banke“ i vršiti prezentacije u narednom periodu.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa