Čestitka povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom predstojećeg 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svim svojim sugrađanima i sugrađankama, kao i svim Bosancima i Hercegovcima, sa željom da zajedničkim ulaganjem, radom i međusobnim razumijevanjem doprinesemo izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti.

armin-kontakt2 ab81fVrijedi podsjetiti da se 1. marta 1992. godine na referendumu većina stanoviništva izjasnila za to da Bosna i Hercegovina bude nezavisna i suverena država unutar svojih historijski potvrđenih granica. Nakon uspješno provedenog referenduma Bosna i Hercegovina je 6. aprila 1992. godine stekla međunarodno priznanje.

Od tada do danas BiH je gradila i branila svoj identitet, suverenost i samobitnost zahvaljujući prvenstveno visokoj svijesti Bosanaca i Hercegovaca koji su svoju državu stavljali ispred svih drugih vrijednosti i interesa.

Neka ovaj dan bude prilika da se sjetimo svih onih koji su utkali svoje živote u temelje nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine.

Njihova žrtva obavezuje nas da gradimo demokratsku državu evropskih standarda, u kojoj neće biti diskriminacije ni po kojem osnovu.

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Armin Halitović, dipl.ecc.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa