NAJAVA: Obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti BiH u Bosanskoj Krupi

Sutra, 28. februara, u organizaciji Općine Bosanska Krupa i načelnika Armina Halitovića, na prigodan način će se obilježiti 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

zastava bih 655a9Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa. Okupljanje je u 10:00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega se obilazi i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, a zatim šehitluci u Jezerskom i Pištalinama.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa počet će u 17:00 sati, na kojoj će se prigodnim referatima obratiti predsjedavajući Općinskog vijeća i načelnik Općine Bosanska Krupa. U kulturno-umjetničkom dijelu nazvanom „Bosna prkosna od sna“ nastupa ansambl JU "Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje" Bosanska Krupa.

U sklopu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, u Domu kulture u Bosanskoj Otoci, u petak, na dan praznika, upriličit će se izložba slika Stanislava Tajića i Admira Mujkića, i to u organizaciji Sportskog saveza „Sloga“ i Gradske galerije Bosanska Krupa.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe, patriote, da uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika i na taj način odaju lično priznanje.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 19 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa