Završena III redovna sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa

Prvi dio treće redovne sjednice Općinskog vijeća Bosanska Krupa održan je protekle sedmice, kada je između ostalog usvojen Budžet općine Bosanska Krupa za 2013. godinu i Odluka o njegovom izvršenju.

1 56570

Budući da su pretres i diskusija oko usvojenih tačaka oduzeli mnogo vremena, sjednica je prekinuta, te nastavljena danas. Sve preostale tačke su dobile podršku predstavničkog organa, osim dvije koje su zbog usaglašavanja povučene s dnevnog reda.

Za razliku od prvog dijela ove sjednice održanog u protekli petak, danas se sve odvijalo znatno brže, s više razumijevanja, manje politiziranja. Valjda zbog manje težine i značaja tačaka preostalih na dnevnom redu.Prvo je usvojen Prijedlog Odluke o odobravanju prodaje nepokretnosti u obuhvatu Regulacionog plana „Poslovna zona Pilana“, a zatim i Prijedlog rješenja o dodjeli gradskog građevinskog zemljišta na korištenje radi gradnje.

Nakon toga sa izmjenama je usvojen Prijedlog Odluke o utvrđivanju svrhe i načina korištenja javnog dobra općine Bosanska Krupa, zatim sa izmjenama Prijedlog Odluke o određivanju matičnih područja i njihovom sjedištu što je zapravo usklađivanje sa donesenim Zakonom o matičnim knjigama, čime se u suštini ništa ne mijenja, već samo poštuju propisane procedure.

2 b2cd4Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Odluke o prodaji motornog vozila, a nakon toga zbog usaglašavanja povučen Prijedlog Odluke o imenovanju Skupštine društva JKP „10. JULI“ d.o.o., JP „Radio Bosanska Krupa“ d.o.o. i JP „Veterinarska stanica“ d.o.o.

Nakon usvajanja akata iz imovinsko-pravnih oblasti, jednoglasno je prihvaćen Nacrt Programa zajedničke komunalne potrošnje. Isti je upućen u tridesetodnevnu javnu raspravu. Centralna javna rasprava održat će se 20. 3. 2012. godine u 10 sati.

Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za izgradnju elektroenergetskih objekata kablovskih dalekovoda na zemljištu u vlasništvu Općine Bosanska Krupa, te Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za izgradnju optičkog spojnog puta kablovske televizije na zemljištu u vlasništvu Općine Bosanska Krupa.

Što se tiče Prijedloga zaključka o preispitivanju raspodjele drvnih sortimenata na području općine Bosanska Krupa, zadužuje se načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović da u prvoj sedmici marta upriliči sastanak na kojem će biti prisutni drvoprerađivači s područja općine, uprava ŠPD „Unsko-sanske šume“, predsjednici političkih stranaka ili klubova, na kojem će se donijeti zaključak o svim pitanjima iz ove oblasti i isti proslijediti Općinskom vijeću kako bi ono moglo zauzelo jasan stav.

Na kraju je primljena k znanju Informacija o poduzetim mjerama i radnjama Policijske stanice Bosanska Krupa i to za mjesec decembar 2012. god. i mjesec januar 2013. god.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 21 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa