Općina Bosanska Krupa kreće s II fazom projekta Poslovna zona „Pilana“

Po uzoru na rješavanje stečaja ŠIP „Una“, i njene zajedničke kupovine kompletne imovine od strane Općine Bosanska Krupa i privrednih subjekata, u narednim danima počet će aktivnosti na rješavanju preduzeća UNA-OM d.o.o. u stečaju.

 Picture 5097  d3917

S obzirom da su aktivnosti oko Poslovne zone „Pilana“ u poodmakloj fazi, za nju vlada vrlo značajan interes, kaže načelnik Armin Halitović. Da bi se sve završilo onako kako je i zamišljeno, a to je da se od kompletnog kompleksa ŠIP „Una“ i Krupatransa u Bosanskoj Krupi stvori velika poslovna zona, moramo riješiti i pitanje stečaja privrednog društva UNA-OM. U prvom dijelu projekta smo rješavali problem ŠIP „Una“ i evo danas se može vidjeti kako to otprilike sve izgleda, dodaje načelnik.

„Namjera nam je da u narednom periodu krenemo s rješavanjem imovine privrednog društva UNA-OM koji je također u stečaju. Okupit ćemo privrednike s područja općine, kantona, države i šire kako bismo zajedno nastupili prema stečajnom upravniku, prema odboru povjerilaca. Idemo s jednom ponudom za kupovinu nekretnina koje su u vlasništvu UNA-OM u stečaju“, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Iskoristio je priliku da pozove sve privredne subjekte s područja Bosanske Krupe, kantona, države i šire, da se jave Općini Bosanska Krupa, da izraze svoju zainteresiranost da bi, kako kaže, mogli prustupiti sklapanju mozaika koji će biti potreban za skupljanje sredstava, resursa, a sve u cilju kupovine, uređenja, izgradnje infrastrukture. Da se na kraju na tom području stvori dobar i kvalitetan ambijent za izgradnju poslovnih objekata u narednom periodu.    

Prije nego što se povuče paralela i krene dalje, mora se istaći da je u Poslovnu zonu „Pilana“ do danas uloženo 2.5 miliona KM, što je Općina obezbjeđivala ili ulagala iz svog budžeta. Od toga 1.5 milion je potrošen na kupovinu zemljišta, a ostatak na čišćenje i izgradnju infrastrukture.

Završena infrastruktura trenutno podrazumijeva 1250 m fekalne kanalicije, 1550 m oborinske kanalizacije, 1500 m ceste, odnosno zemljanih radova, 720 m vodovodne mreže, te kompletna javna rasvjeta, struja i telekomunikacijska infrastruktura.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 17 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa