Potpisani ugovori za subvenciju prevoza učenika srednjih škola u Bosanskoj Krupi

Načelnik Armin Halitović, nakon sticanja uslova, usvajanja Budžeta za 2013. godinu, s prevoznicima u Bosanskoj Krupi potpisao je ugovore o subvenciji prevoza učenika srednjih škola sa područja općine u cestovnom prometu.

1 ea94a

Potpisivanju ugovora prisustvovale su i Silvana Milojević-Sarađan, direktorica JU Mješovita srednja škola „Safet Krupić“, te Zumreta Behrić, pedagogica JU „Opća gimnazija Bosanska Krupa“.

Budžetom općine Bosanska Krupa za 2013. godinu, planirana su sredsva za subvencioniranje prevoza učenika srednjih škola sa područja općine Bosanska Krupa u cestovnom prevozu u visini od 30% iznosa cijene mjesečne karte, 50% cijene od iznosa mjesečne karte za djecu bez jednog roditelja i 100% cijene od iznosa mjesečne karte za djecu bez oba roditelja.

2 5b686„Proteklih dana bilo je vidljivog nezadovoljstva učenika i njihovih roditelja zbog nepostojanja subvencija u februaru, ali je to na neki način shvatljivo, jer jednostavno, nisu znali šta je uzrok toga. Rekao sam da će to biti prvo što ću riješiti po usvajaju Budžeta za 2013. godinu, i evo od marta više neće biti ovakvih problema. Zaista, cilj mi je kada god mogu olakšati mladima proces obrazovanja, pomoći roditeljima u ovim teškim vremenima“, ističe načelnik Armin Halitović prilikom potpisivanja.

Prevoznik će ispostavljati mjesečne karte prema potrebi učenika tako što će 70% od iznosa cijene karte naplatiti od učenika, a 30 % od toga iznosa prema imenu i prezimenu sa spiska učenika dostavljenog od strane JU „Opća gimnazija" Bosanska Krupa i JU Mješovita srednja škola „Safet Krupić" Bosanska Krupa.

Ugovor se zaključuje za kalendarsku 2013. godinu, a počinje se primjenjivati za II polugodište školske 2012/2013 godine i I polugodište 2013/2014 godine sa trajanjem do 31.12.2013.godine.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 26 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa