Održan sastanak Partnerske grupe za razvoj u Bosanskoj Krupi

Danas je u prostorijama Doma kulture u Bosanskoj Krupi održan sastanak Partnerske grupe za razvoj na kojem je prezentiran Nacrt plana implementacije Strategije razvoja bosanskokrupske općine.

3 7828c

Učešće je uzelo oko trideset građana, uglavnom predstavnika javnih ustanova i preduzeća, te privatnih poduzetnika.

Cilj sastanka Partnerske grupe je učešće njenih članova u implementaciji Strategije općine Bosanska Krupa sa uspostavom specifične odgovornosti i saradnje u procesu operacionalizacije i sveukupne implementacije lokalne Strategije između Razvojnog tima i Partnerske grupe.

1 bc9a6Inače, Općina Bosanska Krupa, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju, a u okviru Projekta integriranog lokanog razvoja (ILDP), početkom 2011. god. je usvojila Strategiju razvoja općine za period 2011.-2020. god. Proces izrade Strategije razvoja je vodio Općinski razvojni tim, a Partnerska grupa predstavljala ključno konsultativno tijelo koje je omogućilo široko učešće socio-ekonomskih partnera općine u ovom procesu.

Krajem 2012. god. zajedno sa UNDP je kroz projektni ciklus ILDP II pokrenut proces revizije provedbe Strategije razvoja u čemu je do sada sve aktivnosti provodio Općinski razvojni tim, a za nastavak aktivnosti na procesu operacionalizacije i sveukupne implementacije strategije se uključuje Partnerska grupa čije je učešće i plan aktivnosti definirano u prethodno usvojenoj metodologiji izrade i usvajanja same strategije.

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i njegovi saradnici govorili su o realizaciji zamišljenih projekata u sklopu Strategije, te o nastojanjima da čitav proces u narednom periodu uz pomoć svih građana i partnerskih grupa značajno intenziviraju.

Aktivnim učešćem na sastanku poput današnjeg doprinosi se kvalitetnoj implementaciji razvojnih projekata sadržanih u Strategiji razvoja općine Bosanska Krupa. Daljim aktivnostima preuzimaju se zadaci na dugoročnom poboljšanju sveukupnog života u lokalnoj zajednici.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 13 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa