Poziv za učešće na sastanku Partnerske grupe - II ciklus

Ovim putem Vas pozivamo na sastanak Partnerske grupe za razvoj, koji će se održati 18.02.2013. godine u Maloj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi sa početkom u 14.00 sati.

tra ppt 38885Na sastanku će biti prezentiran nacrt plana implementacije Strategije razvoja naše općine za 2013. god., uključujući i finansijski plan.

Cilj sastanka Partnerske grupe je učešće njenih članova u implementaciji Strategije razvoja naše općine sa uspostavom specifične odgovornosti i saradnje u procesu operacionalizacije i sveukupne implementacije lokalne Strategije između Razvojnog tima i Partnerske grupe.

Kao što ste upoznati, Općina Bosanska Krupa, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju, a u okviru Projekta integriranog lokanog razvoja (ILDP), početkom 2011. god. je usvojila Strategiju razvoja naše općine za period 2011.-2020. god. Proces izrade Strategije razvoja je vodio Općinski razvojni tim (ORT), a Partnerska grupa (PG) predstavljala ključno konsultativno tijelo koje je omogućilo široko učešće socio-ekonomskih partnera općine u ovom procesu.

Krajem 2012. god. zajedno sa UNDP je kroz projektni ciklus ILDP II pokrenut proces revizije provedbe naše Strategije razvoja u čemu je do sada sve aktivnosti provodio Općinski razvojni tim, a za nastavak aktivnosti na procesu operacionalizacije i sveukupne implementacije strategije se uključuje Partnerska grupa čije je učešće i plan aktivnosti definirano u prethodno usvojenoj metodologiji izrade i usvajanja same strategije.

Molimo Vas da svojim aktivnim učešćem na sastanku doprinesete kvalitetnoj implementaciji razvojnih projekata sadržanih u Strategiji razvoja naše općine i svojim daljim aktivnostima preuzmete dio zadataka na dugoročnom poboljšanju sveukupnog života u našoj općini.

Cijenili bismo potvrdu Vašeg učešća na sastanku na kontakt telefon 061 835 958; na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

U prilogu poziva Vam dostavljamo dnevni red koji možete preuzeti klikom OVDJE, a materijale za sastanak ćete preuzeti pred početak sastanka.

Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem doprinosu u ovom procesu i Vašem angažmanu na oblikovanju budućnosti naše zajednice.

S poštovanjem,

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Armin Halitović,dipl.ecc.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 20 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa