Čestitka za mlade inovatore

Počastvovan uspjesima mladih Krupljana, Medine Čolić, Ajle Jusić, Sabahudina Harčevića, Envera Bakije, mojih sugrađana i učenika Tursko-bosanskog / Unsko-sanskog koledža u Bihaću, a polazeći od stava da trud, rad i zalaganje mladih treba promovisati kada god za to imamo priliku, upućujem iskrene čestitke.

armin-kontakt2 ab81fUčenici su na početku ove godine učestvovali na državnom takmičenju iz naučnih projekata, popularno nazvano “BOSEPO 2013”, te osvojivši srebrne i bronzane medalje u konkurenciji 112 odabranih projekata sa preko sto pedeset učesnika, ostvarili zavidne rezultate.

Ohrabruju me ovakve vijesti jer daju nadu i sigurnost za buduća vremena. Književnici, glumci, muzičari, doktori nauka, koje je nekad iznjedrila Bosanska Krupa dokaz su da je ova čaršija uvijek imala ogroman potencijal, a ovi mladi učenici su dokaz da taj potencijal nikada nije nestao.

Čestitam usput njihovim roditeljima i profesorima, bez čije bi podrške naučni rad vjerovatno bio upitan. Mnogo sreće želim u daljnjem radu, kako učenicima Unsko - sanskog koledža u Bihaću, tako i svim Krupljanima koji školu pohađaju na prostoru općine Bosanska Krupa ili negdje drugo.

 

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Armin Halitović, dipl.ecc.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 21 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa