Druga faza izgradnje kanalizacionog sistema u Poslovnoj zoni „Pilana“ u Bosanskoj Krupi

Potpisivanjem ugovora između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktora firme ''I-SELIMOVIĆ'' d.o.o. iz Cazina Senada Selimovića, označen je početak druge faze izgradnje kanalizacionog sistema u Poslovnoj zoni „Pilana“ u Bosanskoj Krupi.

kanalizacija p 489ce

Vrijednost ugovorenih radova je 219.406,84 KM. Iz sredstava Budžeta Općine Bosanska Krupa, inače namijenjenih za izgradnju i uređenje Poslovne zone „Pilana“ osigurano je 119.406,84 KM, a ostatak je obezbijeđen iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Rok za završetak radova u drugoj fazi projekta kanalizacionog sistema je šezdeset radnih dana, naravno računajući od dana otpočinjanja istih.

kanalizacija2 46961Prva faza ovog projekta podrazumijevala je izgradnju oborinske kanalizacije koja se radila krajem prošle godine, a čija je vrijednost bila preko 90 hiljada KM.

Načelnik Armin Halitović prilikom potpisivanja kaže kako radovi na izgradnji i uređenju u Poslovnoj zoni napreduju predviđenom dinamikom, kao i to da će se svi radovi čim dođu topliji dani još više intenzivirati, povećati obim posla, kako Općine Bosanska Krupa, tako i privatnog sektora.

Dodaje i to da Općina Bosanska Krupa sve ovo čini kako bi postala još konkurentnija i prepoznatljivija poduzetna lokalna zajednica koja ima pripremljenu i uređenu infrastrukturu za potencijalne investitore. Na kraju naglašava da sve to ima samo jedan cilj, stvaranje ambijenta u kojem će se proizvoditi, odnosno zapošljavati građani Bosanske Krupe.

Inače, aktivni radovi u posljednje vrijeme podrazumijevaju izgradnju putne i komunalne infrastrukture, gradnji funkcionalnih objekata domaćih i stranih kompanija.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 16 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa