Vijeće roditelja i rukovodstvo škole odlučni da u Osnovnoj školi Jezerski uvedu centralno grijanje, podršku pruža načelnik Armin Halitović

Inicijativa za uvođenje centralnog grijanje u Osnovnoj školi Jezerski i područnoj školi u Mahmić Selu, pokrenuta prvenstveno od strane Vijeća roditelja, rukovodstva škole i mještana, traje već duže vrijeme.

jezerskigrijanje dc685

Razlog za to je općepoznat, preko 500 učenika, zajedno sa svojim nastavnicima, griju se na dotrajale i neadekvatne peći na drva. Tim povodom, posjetili su i Kabinet načelnika Armina Halitovića, kako bi zajedno pokušali iznaći najbolje rješenje, tj. pronaći najlakši put realizacije projekta za koji već postoji idejni građevinski plan.

Prikupljanje sredstava za izgradnju centralnog grijanja u pomenutim školama traje od kad i sama inicijativa. U tu svrhu organizirani su brojni sastanci, donatorske večeri. Sa aktivnostima je upoznat i nadležni organ, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, koji po svemu sudeći, još uvijek nije sposoban riješiti ovaj gorući problem. Bez obzira na sve, novac se zahvaljujući humanim i razumnim ljudima prikuplja, ali što je sasvim razumljivo, poprilično sporo. Do sada su uspjeli obezbijediti oko 26 hiljada maraka, 23 za centralnu i ostatak za područnu školu.

S obzirom na iznos od preko 100 hiljada maraka, koliko će otprilike biti potrebno da se realizira projekt i svakako na nadležnost za rješavanje problema, sasvim je logično da se sredstva očekuju od višeg nivoa vlasti, Vlade USK.

Načelnik Armin Halitović je sve vrijeme uz Vijeće roditelja i one kojima su tople i bezbjedne učionice krajnji interes. Obećao je pomoći, samo čeka pogodno vrijeme za to. Kako i sam kaže, učinit će sve da sredstva za instalaciju centralnog grijanja osigura, novcem do kojeg će se doći preko kantonalnih, federalnih, ali naravno i općinskih vlasti. Dodaje da će prva naredna ulaganja u školske objekte biti upravo u Jezerskom i Mahmić Selu.

Zadovoljni zbog razumijevanja načelnika i njegovog prihvatanja obaveze za učešće u projektu, inicijatori su krenuli u nove radne pobjede, u prikupljanje dodatnih sredstava, kako bi sa onim koje očekuju od vlasti, mogli uskoro početi sa izgradnjom, odnosno kako bi djeci iz Jezerskog i manjih okolnih naselja, osigurali osnovne uslove za učenje u narednoj godini.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa