Krupljanka Amanda Bužimkić, miss USK, u posjeti načelniku Arminu Halitoviću

Krupljanka Amanda Bužimkić, na nedavno održanom izboru u Bihaću, ponijela je laskavu titulu najljepše djevojke na Unsko-sanskom kantonu. Samim tim stekla pravo učešća na državnom takmičenju u junu ove godine.

amanda 3444d

Kako bi o svemu tome upoznala načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića, te od prvog čovjeka grada tražila podršku, posjetila je njegov kabinet.

Pričalo se o planovima koje najljepša djevojka USK ima, o njenim namjerama u toku učešća u kompletnom projektu zvanom Miss planete Zemlje BiH 2013. god., te o moralnoj i materijalnoj podršci što joj je, kako i sama kaže, zaista potrebno.

amanda2 33855

U martu ove godine, Amanda putuje na pripreme u Sloveniju, što joj predstavlja jedan od većih, ali dražih izazova. Biće to prilika da pokaže koliko je talentovana, sposobna i požrtvovana. No, za taj put, baš kao i za put u Sarajevo na državno takmičenje, s obzirom da je studentica, potrebna joj je finansijska podrška. Nju očekuje, između ostalog, i od načelnika.

Sve finalistice, 14 najljepših djevojaka u Bosni i Hercegovini, imat će mnogo zadataka. Morat će glumiti, pjevati, učestvovati u emisijama, ali budući da je ovo „ekološki“ izbor, morat će napraviti i prezentaciju prirodnih ljepota i potencijala svoga grada. I u tome je Amanda tražila savjetodavnu i stručnu pomoć. Želja joj je da na najbolji način predstavi Unu, Krušnicu, specifična riječna ostrva i sve ostalo karakteristično za Bosansku Krupu, te tako privuče turiste.

Načelnik Armin Halitović je pozdravio sve ono što radi Amanda, te joj obećao pomoći, na isti način kako je to učinio sa svim ostalim mladim osobama koje su radile na afirmaciji i promociji Bosanske Krupe.

Amandi Bužimkić u ovom zadatku će pomoći, od iznimne važnosti biti i simpatičnost, prirodnost, savjesnost, savjeti iskusnijih kolegica, već priznatih sugrađanki u svijetu modelinga, i naravno podrška roditelja.

Inače, 21-godišnja Amanda je rođena u Bosanskoj Krupi. Osnovnu školu i Opću gimnaziju je završila u rodnom gradu. Pedagoški fakultet upisala u Bihaću, studirala dvije godine, a zatim isti studij nastavila u Banjoj Luci. Kako kaže, uvijek je imala mnogo hobija, jedan od njih je bila i moda. Svoje snove i ambicije pokušat će ostvariti ove godine na državnom izboru. Očekuje i podršku svojih prijatelja, sugrađana.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 29 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa