Ćevanuše u Bosanskoj Otoci i Bihaćka ulica u Bosanskoj Krupi konačno imaju javnu rasvjetu

Na svečan način, u Bosanskoj Otoci u naselju Ćevanuše i u Bihaćkoj ulici u Bosanskoj Krupi puštena je u rad javna rasvjeta.1 a6fc4

Događaj je to koji će dobro pamtiti svi mještani ovih dijelova općine, jer njihova inicijativa za izgradnju iste traje od poslije rata. Konačno, sada poput drugih civilizovanih sredina, Bosanska Otoka i Bosanska Krupa imaju zasluženu rasvjetu kroz jednu od svojih najdužih i najvećih ulica.

Sredstva za realizaciju možda najzahtjevnijeg projekta izgradnje javne rasvjete u naselju Ćevanuše, baš kao i za ulicu Bihaćka u Bosanskoj Krupi, obezbjeđena su iz budžeta Općine i od donatora. Općina Bosanska Krupa, kao implementator, za oba pomenuta područja, izdvojila je 22.314,85KM, a Fondacija za održivi razvoj OdRaz 52.067,98KM.

Svečanosti u povodu osvjetljavanja Ćevanuša prisustvovao je i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. Prema riječima domaćina, mještana, prvi čovjek na čelu grada koji je prihvatio inicijativu za izgradnju i dao sve od sebe da se projekt realizira u što kraćem roku.

Svakako, načelnik je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo. Istakao kako su ovo značajni projekti jer građanima umnogome olakšavaju, povećavaju sigurnost pješaka i vozila, ali i doprinose ljepšoj slici cijele općine.

„Što se tiče javne rasvjete, mi smo u općini napravili poprilično dobar posao. Osvijetljeno je mnogo frekventnih lokacija, u mnogo naselja i područja. Ovo je jedan od takvih projekata i to u nekim dijelovima koji s obzirom na kategorizaciju, nisu uopšte u općinskoj nadležnosti“, dodaje načelnik Halitović.

Stanovnici su samo za ovu noć upriličili i vatromet, te druženje uz osvježenje. Valjda i to dovoljno govori o značaju svjetiljki kraj njihovih kuća.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 20 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa