Uništene korpe za otpatke u Malim adama u Bosanskoj Krupi, za počionicima se traga

U Malim adama u Bosanskoj Krupi, preksinoć se desio zaprepašćujući incident. 1 1680c


Za sad nepoznati počinioci, eksplozivnim ili pirotehničkim sredstvima uništili su korpe za otpatke koje su nedavno postavljene nakon velikog čišćenja i uređenja zelenih površina. Općinska vlast je, baš kao i većina građana, ogorčena.

U MUP-u Unsko-sanskog kantona kažu da za sad nemaju informacija o tome ko je to počinio, ali da je slučaj dokumentovan, da se intenzivno radi na prikupljanju saznanja i podataka s ciljem što bržeg razotkrivanja i daljnjeg procesa, sankcionisanja.

Na ovaj događaj reagovao je i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. Rekao kako će dati svoj maksimalan doprinos da se počinioci pronađu i adekvatno kazne.

„Sve što svakodnevno radimo, u svrhu je boljih uslova i ljepšeg ambijenta u gradu. Dakle, mi ulažemo napore i novac da obezbijedimo i pružimo, nebitno je li to korpa ili nešto mnogo veće i skuplje, a neko u isto vrijeme to bez razloga uništava. Takvo ponašanje pojedinaca kategorično odbacujem i osuđujem. Nije moje da utvrđujem motive ovog nemilog događaja, ali mislim da je tu zaista stvar kućnog odgoja, pa zbog toga koristim priliku da apelujem i na roditelje da povedu računa o svojoj djeci, naročito sad u ovo praznično vrijeme kada su petarde da kažem aktuelne i poprilično pristupačne“, kaže načelnik Halitović.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 19 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa