Prijem katoličkih vjernika povodom Božića kod načelnika Armina Halitovića

Povodom najvećeg katoličkog praznika Božića, koji se obilježava i slavi 25. decembra, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, u svom kabinetu priredio je prijem za malobrojne bosanskokrupske katoličke vjernike.

1 cb35b

Na području općine nekad je živjelo mnogo više stanovnika katoličke vjere, ali su okolnosti u kojima su živjeli i ratovi koji su vođeni u prošlom stoljeću, učinili da se broj stanovnika katolika sada mjeri desecima. Većinu njih koji žive u Bosanskoj Krupi danas je primio općinski načelnik Armin Halitović. Uz riječi dobrodošlice i čestitke za najveći katolički blagdan Božić, načelnik je govorio o stoljetnom suživotu Bošnjaka, Hrvata i Srba na ovim prostorima i izrazio nadu da će u budućnosti tog suživota biti još više.

 

Vijećnica banjalučke biskupije Mirjana Aleksić ispred katoličke zajednice se zahvalila načelniku na razumijevanju i podršci, svemu onom što čini da se ta zajednica u Bosanskoj Krupi osjeća kao u svom i na svom.

Tokom cijele posjete vladala je prava slavljenička atmosfera. Gosti su se i sa sjetom prisjećali ranijih događaja u vrijeme obilježavanja Božića, nekih dragih i uglednih Krupljana kojih više nema među živima. Na kraju prijema, svi prisutni su se počastili domaćim božićnim kolačima.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 20 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa