Nastavljaju se radovi na zgradi Opće gimnazije u Bosanskoj Krupi, ugrađuje se ograda i fasadna stolarija

Uskoro se nastavljaju radovi na izgradnji zgrade Opće gimnazije u Bosanskoj Krupi. Između načelnika Armina Halitovića, direktora škole Zaima Musića i direktora firme ''DŽENA'' Nedžada Topčagića potpisan je ugovor o izvođenju bravarskih radova, tj. ugradnje fasadne stolarije i ograda.

ugovor ginmnazija eef5d

Ugovor je vrijedan nešto više od 116 hiljada KM od čega je Vlada USK obezbijedila 42 hiljade.

Na Općoj gimnaziji do sada su završeni grubi radovi. Objekt je stavljen pod krov. Urađeno je prizemlje i dva sprata u kojima će biti smještene učionice, kabineti, biblioteka, restoran, kotlovnica i druge prateće prostorije.

Do sada je već na izgradnju škole utrošeno oko 850 hiljada maraka. Ta sredstva su obezbjeđena s federalnog i općinskog nivoa, te od učešće stanovništva i privrednih subjekata s područja općine Bosanska Krupa.

„Izgradnja zgrade bosanskokrupske Opće gimnazije ide predviđenom dinamikom. Iskreno, ja bih volio da sve, pa tako i ovo, ide malo brže, ali s obzirom na kompleksnost projekta, teško je za očekivati neku ekspresnost. Pogotovo zbog toga što nadležni organ, Vlada USK, ne pruža onoliko koliko se to od nje očekuje. Ono što znam zasigurno jeste to da ćemo mi ovo privesti kraju i našoj djeci stvoriti najbolje uslove za obrazovanje. Školsku zgradu gimnazije učiniti najljepšom u Bosni i Hercegovini“, kaže načelnik Halitović prilikom potpisivanja.

ugovor ginmnazija2 7de51

Zahvalio se premijeru USK i resornom ministru na dosadašnjoj saradnji i pomoći, ali naglasio da Bosanska Krupa ipak očekuje veću podršku naredne godine, jer za napredak koji treba i želi potrebno je mnogo više od onoga što joj se do sada dalo.

Zadovoljstvo je izrazio i direktor Musić. Ističe da se nastava gimnazijalaca, bez obzira na gužvu i nedostatak kapaciteta u Drugoj osnovnoj školi gdje trenutno borave, odvija bez problema. Prepoznaje vrijednost i svrhu jednog od najskupljih poslijeratnih projekata i dodaje kako s nestrpljenjem očekuju zavšetak radova, a samim tim i bolje uslove za učenike i nastavnike.

Paralelno sa izgradnjom zgrade vode se aktivnosti na obezbjeđenju sredstava za unutrašnje uređenje i fasadu, dok je za narednu fazu predviđena nabavka namještaja i neophodnih učila.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 21 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa