Gradska biblioteka u Bosanskoj Krupi dobila novo, ekološki prihvatljivo centralno grijanje

Gradska biblioteka u Bosanskoj Krupi do sada se grijala na neadekvatno centralno grijanje na drva, nedovoljnog kapaciteta i snage.

9 da85a

Uslovi za rad uposlenih, ali i uslovi za boravak i učenje njihovih redovnih korisnika, nekad su tokom zimskih dana bili upitni. Zahvaljujući rukovodstvu ove javne ustanove koja je uradila projekt i Ministarstvu za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK na čiji su javni poziv aplicirali, to više neće biti tako.

Danas je svečano pušteno u rad rekonstruisano centralno grijanje na pelet, nesporno mnogo kvalitetnije, ekološki prihvatljivije i jeftinije od onog ranije.

Tim povodom u Bosanskoj Krupi je boravila ministrica Sinha Kurbegović. Dočekali su je direktorica Gradske biblioteke Zumreta Porić i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.


U sada značajno toplijem prostoru razgovaralo se uslovima rada i o načinima unapređenja kulture. Moglo se čuti kako je upravo ovo jedan od tih načina, malen ali poprilično značajan, te da bi se slična praksa trebala dalje nastaviti.

Ministrica Kurbegović ističe kako je Vlada USK za ovaj projekt od ekoloških naknada izdvojila oko 6300 KM. Kaže kako joj je posebno zadovoljstvo što su na ovaj način uspjeli poboljšati uslove rada djece, koji su i najčešći korisnici biblioteke. Osim toga, izrazila je nadu da će i naredne godine pokušati unaprijediti rad ove ustanove u bilo kojem smislu.

Direktorica Porić je ukazala na veliku prednost koju sada imaju za razliku od ranije, istakla kako će sada biti znatno ugodnije raditi i da će moći bezbrižno primati korisnike, te na kraju za podršku i pomoć u radu ministrici i načelniku uručila Zahvalnicu.

Načelnik Halitović se također zahvalio Vladi USK, Ministarstvu za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša na doprinosu, te također izrazio ogromno zadovoljstvo što se ulaže u kulturu, jer se to, kako kaže, višestruko vraća kroz obrazovanje mladih.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 32 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa