Prvi Novogodišnji vašar u Bosanskoj Krupi počinje 26. decembra

U Bosanskoj Krupi ove će se godine, od 26. do 30. decembra, u Pješačkoj zoni u Ulici Patriotske lige, održati prvi Novogodišnji vašar. Na štandovima će biti predstavljena roba široke potrošnje kao što je: odjeća, obuća, tekstil, razne kućne potrepštine, sitni kućanski aparati, dječije igračke i slično.

vasar ilustracija 598df

Općina Bosanska Krupa je prije nekoliko dana objavila Javni poziv zainteresiranim pojedincima, formalnim i neformalnim grupama građana i pravnim subjektima za sudjelovanje na Novogodišnjem vašaru općine Bosanska Krupa.

Osim prodavača robe široke potrošnje, pozvala sve ugostitelje, obrtnike, uzgajivače voća i proizvođače voćnih prerađevina, pića, meda i slično, zatim aranžere cvijeća kao i uzgajivače cvijeća i rasadnog materijala koji žele prezentirati ili prodavati svoje proizvode. Pozvala je vlasnike i uzgajivače kućnih ljubimaca koji ih žele pokazati, prodati, ustupiti na čuvanje ili pokloniti, zatim stvaraoce i vlasnike umjetnina i proizvoda kućne radinosti, prodavače knjiga, novogodišnjeg i drugog nakita, čestitki i sličnog, te sve ostale koji žele samo predstaviti svoj rad ili proizvode.

„Vašar pred Novu godinu će sigurno pružiti mnogo radosti, doprinijeti ambijentu i slavljeničkoj atmosferi. Održat će se u centru grada, na lokaciji gdje će se i proslaviti Nova godina, u području Pješačke zone koja je već sad uređena i nakićena. Na prepoznatljivim štandovima, ljudi će imati priliku i da ponude maltane sve što im ne treba, a nekom drugom može biti od koristi“, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i dodaje:

„Bez daljnjeg, ovo je prilika da se svi zajedno družimo, da na pravi način, po uzoru na neke veće gradove, dočekamo značajne praznike. Želim da učesnika ima što više, kako bi nam ovaj prvi vašar bio bogat i posjećen. Mislim da imamo dobru zamisao, dakle, još samo potpuna podrška učesnika.“

Pozivaju se još jednom svi da najkasnije do 19.12.2012. godine pošalju prijavu kako bi pravovremeno osigurali svoj izložbeni ili prodajni prostor (štand). Sve informacije vezane za prijavu, mogu se dobiti putem telefona 037/471- 083 i mail-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 13 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa