Mehmed Mahmić predsjedavajući, Hamdija Ćehajić zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bosanska Krupa

U Bosanskoj Krupi danas je okončana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća.

1 43ffc

Za predsjedavajućeg OV Bosanska Krupa izabran je Mehmed Mahmić iz Stranske demokratske akcije. Mahmić je dobio podršku 16 vijećnika od 23 koliko je glasalo.

Zahvalio se i izrazio očekivanja da će novoformirano Općinsko vijeće raditi kao kolektiv, da se neće gledati koji stranački dres imaju vijećnici, već da će se obraćati pažnja samo na ono što je dobro za Bosansku Krupu.

Za zamjenika predsjedavajućeg OV Bosanska Krupa izabran je Hamdija Ćehajić iz Socijaldemokratske partije. On je dobio podršku 14 vijećnika.

Također se zahvalio na povjerenju kolega, vijećnika, i rekao kako se nada da govornica u sali u kojoj se inače održavaju sjednice neće služiti za promocije ličnih interesa, nego da će biti mjesto odakle će se slati pozitivne poruke.

Prije biranja predsjedavajućeg i njegovog zamjenika, izabrane su Komisija za izbor i imenovanje i administrativna pitanja i Komisija za rukovođenje tajnim glasanjem za izbor i imenovanje predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bosanska Krupa.

Na kraju konstituirajuće sjednice prisutnima se obratio načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, iskoristio priliku da čestita svima i izrazi nadu da će rad Općinskog vijeća i dalje biti dobar, plodotvoran, izdašan. Istakao kako Krupljani žive u maloj sredini i da njima politička ideologija nije bitna, nego samo to koliko kvalitetno žive.

Prema rezultatima lokalnih izbora održanih 7. oktobra, novi saziv Općinskog vijeća Bosanska Krupa čini osam vijećnika iz reda Socijaldemokratske partije (SDP), sedam vijećnika iz Stranke demokratske akcije (SDA), četiri vijećnika iz Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA), dva iz Ekološke stranke E5 – Zeleni, dva iz Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), jedan iz Stranke za Bosnu i Hercegovine (SBiH), te jedan kandidat ispred nacionalnih manjina.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 21 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa