Otvoren novoasfaltirani dio puta prema Zalinu i Duboviku u Bosanskoj Krupi

U prisustvu mještana, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je presjekao vrpcu i tako na svečan način pustio u promet novoasfaltirani dio puta prema naselju Zalin i Dubovik.

3 3cc17

U promet je pušteno još nepunih 500 metara od oko 11 kilometara koliko je potrebno asfaltirati da bi se modernom saobraćajnicom u pomenuta naselja dolazilo iz Bosanske Krupe.

Do tih naselja dolazi se makadamskim putem za šta je potrebno više od pola sata vožnje. Mještani ovih naselja i Općina Bosanska Krupa nastoje sve učiniti da tako ne bude i u budućnosti. Zbog toga je njihovim sredstvima započeta izgradnja i asfaltiranje puta do ovih mjesta. Prva dionica asfaltiranog puta od 500 metara puštena je u maju ove godine. Za nju je izdvojeno skoro 55 hiljada KM, od čega su mještani prikupili 30 hiljada, a Općina obezbijedila ostatak.

Danas je otvorena nova dionica iste dužine čije su radove opet zajedno finansirali mještani i Općina Bosanska Krupa. Ovaj put mještani su prikupili 15 hiljada, a Općina skoro 35 hiljada.

1 7e483

Mještani su se ovom prilikom zahvalili općinskom načelniku Arminu Halitoviću, bez čije se inicijative, prema njihovim riječima, ne bi ni počelo sa radovima. Zajedno su s načelnikom izrazili nadu da će ovakvih dionica u narednom periodu biti još mnogo, da će se u nekoliko narednih godina zavšiti kompletan put, te da će se mještani ovih naseljenih mjesta osjećati kao ravnopravni građani, a ne izolirano i odbačeno.

Ova mjesta, koja su tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bila sravnjena sa zemljom, nalaze se na samoj međuentitetskoj liniji, pa će izgradnja puta imati i regionalni karakter, jer je put koji se od Velikog Dubovika nastavlja u manjem bh. entitetu već asfaltiran. U ovo, inače tradicionalno poljoprivredno područje, vratilo se više od 100 porodica. Izgradnjom puta njihov broj bi mogao biti i udvostručen, jer je veliki broj onih koji zbog loše putne komunikacije žive u užem jezgru Bosanske Krupe.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 47 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa