Doček Nove 2013. godine u Bosanskoj Krupi na šetalištu u ulici Patriotske lige

U Bosanskoj Krupi se, u organizaciji Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, a pod pokroviteljstvom načelnika Armina Halitovića, opet organizuje doček Nove godine na otvorenom. Kao i prošle godine, Krupljane i sve goste na šetalištu će u ulici Patriotske lige zabavljati domaći pjevači, muzičari.

 fff3aae082a5e7957413f01220610c99 2c232

Novogodišnji program, koji počinje u 21:30h, ponudit će Krupljanima višesatnu besplatnu zabavu i druženje, veselje uz najveće hitove i najdraže muzičare, koji za sada ostaju iznenađenje.

Da bi se u potpunosti uživalo u ambijentu i euforiji koju nosi „najluđa“ noć, tačno u ponoć upriličit će se i vatromet sa starog grada „Pset“.

Na ovaj način, načelnik Armin Halitović, svim svojim građanima želi pružiti jednostavno i povoljno rješenje za zabavu u noći kada se aranžmani za organizirani doček plaćaju visokim cijenama.

„Želja mi je da svojim sugrađanima za proslavu Nove godine, u doba kada odlasci na skupe destinacije i događaje nisu mogući za mnoge, obezbijedim osnovne uslove za proslavu. To je najmanje što zaslužuju. Također, motiv mi je i zadržati mlade, pružiti im ono što žele, kako ne bi putovali u druge gradove“, ističe između ostalog načelnik Halitović i dodaje kako je posebno sretan zbog mališana i njihove proslave.

Naravno, najmlađi stanovnici nisu zaboravljeni ni ovaj put. „Dječija nova godina“ svečano i simbolično će početi u 14:00h na istom mjestu, gdje će uz podjelu paketića biti upriličeno druženje s načelnikom i s Djeda Mrazom. U programu za djecu nastupiće talentovani mališani, pjevači, koji već neko vrijeme vrijedno pripremaju bogat prigodan program.

No, to nije sve što se tiče novogodišnjeg praznika. U sklopu obilježavanja i slavlja, na istom mjestu organizuje se i Novogodišnji vašar. Trajat će pet dana, od 26. 11. do 30. 11.

Pozivaju se svi Krupljani da 31. decembra dođu u 21:30h na šetalište, te da zajedno, u uređenom ambijentu i slavljeničkom ozračju, dočekaju početak 2013. godine.

Medijski pokrovitelj dočeka Nove godine je Radio Bosanska Krupa i portal Krupljani.ba.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 30 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa