Asfaltiran put u zaseoku Manda u Bosanskoj Otoci

U naselju Manda, dio MZ Otoka II, koje se nalazi na desnoj obali Une u Bosanskoj Krupi na svečan način puštena je u promet novoasfaltirana saobraćajnica u dužini od 360 metara.

manda1 4b81a

Dio je to puta koji povezuje središte naselja i desetak udaljenijih domaćinstava. Urađen je zajedničkim investiranjem Općine Bosanska Krupa i mještana. Put su svečano otvorili hadžija Hasan Burzić i općinski načelnik Armin Halitović.

Ovom prilikom hadžija Burzić je izrazio ogromno zadovoljstvo što im je općina pomogla da se asfaltira put do njihovih kuća, jer je prema njegovim riječima dobar put osim struje, vode i telefona, još jedan razlog da mladi ostaju kod svojih kuća. Dodaje i to da će planirano otvaranje radnih mjesta u Poslovnoj zoni „Pilana“ sigurno doprinijeti da njihovo, ali i druga naselja budu punija.

Općina Bosanska Krupa u partnerstvu sa mještanima u ovaj projekt je investirala oko 40 000 maraka, a već se planira da se asfaltira i preostalih 240 metara kako bi ovaj zaseok bio povezan asfaltom sa lokalnim putem od Bosanske Otoke do Bosanske Krupe koji ide desnom stranom rijeke Une.

Inače, područje Mande je u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata bilo okupirano, a gotovo svaka kuća na ovom području ima pripadnike porodica šehida, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, pa je prema riječima načelnika Halitovića i to jedan od razloga što se ovom području mora posvetiti više pažnje.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 31 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa