Svečana akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

U Domu kulture u Bosanskoj Krupi, danas je priređena svečana akademija povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

IMG 0562 b332a

Sutra, 25. novembra, Bosna i Hercegovina slavi svoj Dan državnosti, a tim povodom u Domu kulture u Bosanskoj Krupi upriličena je svečana akademija kojoj su osim načelnika Armina Halitovića, bivših i novoizabranih vijećnika, prisustvovali predstavnici vjerskih i kulturnih zajednica, te građani Bosanske Krupe.

U uvodnom dijelu intonirana je himna Bosne i Hercegovine, a nakon toga svim prisutnima se obratio načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, govorio o značaju ovog važnog datuma i kontinuitetu bosanskohercegovačke državnosti.

„Mnogi bi htjeli da nam zabrane sjećanje, da nas natjeraju da vjerujemo u mitove, da izdamo sebe, da 25. zamijenimo nekim drugim danom novembra. Mnogi hoće da Bosne nema, a mi im poručujemo “ima Bosne, a i nas u Bosni”. Čuvanje sjećanja na ZAVNOBiH, njegove antifašističke poruke i domete, jeste dužnost, ali i pouka “učiteljice života”. Da nije bilo 25. novembra 1943. ne bi bilo ni 1. marta 1992., a ni nas bez onih što za Bosnu život dadoše“, istakao je između ostalog načelnik Armin Halitović u svom obraćanju.

U kulturno-umjetničkom programu na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja Dana državnosti BiH učestvovao je hor Kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“ iz Bosanske Krupe.

Prije svečane akademije, u sklopu obilježavanja, delegacija Općine Bosanska Krupa predvođena načelnikom Halitovićem i delegacije političkih stranaka, obišle su spomen-obilježja i šehitluke na prostoru lokalne zajednice i položile cvijeće. Pri povratku upriličena je promocija knjige „Unsko-sansko područje u obrani i očuvanju državnosti BiH“, autora Fadila Hasanagića, a nakon svečane akademije u Gradskoj galeriji priređena je izložba Arhiva USK pod nazivom „20. godina od osnivanja 5. korpusa“.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 21 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa