Čestitka povodom obilježavanja Dana državnosti BiH

Povodom predstojećeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svim svojim sugrađanima i sugrađankama kao i svim Bosancima i Hercegovcima, sa željom i nadom da zajedničkim ulaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom doprinesemo izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti.

armin halitovic1 d599eOvom prilikom vrijedi podsjetiti da su građani i narodi Bosne i Hercegovine 25. novembra 1943. godine održavanjem 1. zasjedanja ZAVNOBiH-a, zanovili kontinuitet BiH uspostavljajući njenu državnost u vrijeme kada je veliki broj evropskih naroda i država bio doveden u pitanje opstanka.

Od tada do danas BiH je gradila i branila svoj identitet, državnost i samobitnost zahvaljujući prvenstveno visokoj svijesti Bosanaca i Hercegovaca koji su svoju državu stavljali ispred svih drugih vrijednosti i interesa.

Neka ovaj dan bude prilika da se sjetimo svih onih koji su utkali svoje živote u temelje nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine.

Njihova žrtva obavezuje nas da gradimo demokratsku državu evropskih standarda, u kojoj neće biti diskriminacije ni po kojem osnovu.

 

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Armin Halitović, dipl.ecc.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 15 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa