U Emrićima puštena posljednja od 4 dionice puta dugog 1500 metara

U naselju Emrići, mjesna zajednica Mahmić Selo, u promet je puštena posljednja od 4 dionice puta dugog 1500 metara, koji bosanskokrupsku općinu najbližim pravcem povezuje sa općinom Bužim.

emrići 462beIzgradnja se odvijala u četiri faze, a uz glavnog investitora Općinu Bosanska Krupa svoj doprinos dali su i mještani Emrića.

Prije nešto više od tri godine mještani Emrića u mjesnoj zajednici Mahmić Selo odlučili su da, kako kažu, civilizacija dođe i do njihovih kuća. Slijedeći misao da civilizacija dolazi samo dobrim putem odlučili su da vlastitim snagama krenu u izgradnju moderne saobraćajnice kroz njihovo mjesto.

Njihova ideja je prihvaćena od strane Načelnika općine Bosanska Krupa i ovaj put uvršten je u prioritetne pravce na području općine što je na kraju rezultiralo sa relativno bržim završetkom projekta u koji je ukupno uloženo oko 400 000 maraka. Završne radove na putu obišao je načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović koji je i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je bosanskokrupska općina dobila još jedan pravac za povezivanje sa susjednom općinom koji će sigurno doprinjeti daljem prosperitetu naselja uz ovu saobraćajnicu.

Jedan od nosilaca aktivnosti i predsjednik građevinskog odbora Arif Emrić se ovom prilikom zahvalio načelniku Halitoviću i istakao njegovu ulogu u cijelom projektu, te je zahvalu uputio i svim onima koji su pomogli ovaj projekat i najavio da će mještani Emrića i dalje uz pomoć Općine Bosanska Krupa raditi na poboljšanju kvaliteta života u njihovom mjestu.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 20 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa