Prva voda iz sekundarne mreže potekla u naselju Mehića ploča

Poslije 18 mjeseci od početka prvih radova konačno je otpočelo redovno snabdjevanje stanovništva vodom iz novog vodovoda za Jezerski, Mahmić Selo i Pištaline.

mehića ploča 866e2Prvi koji su priključeni na sekundarnu mrežu su stanovnici zaseoka Mehića ploča u mjesnoj zajednici Jezerski.

Projekat vodosnabdjevanja za mjesne zajednice Mahmić Selo, Jezerski, Pištaline i dio Ljusine ulazi u svoju završnu fazu. Nakon urađenog glavnog voda u dužini od 24 kilometra koji vodi od vodocrpilišta Ada u Bosanskoj Krupi do najudaljenije tačke u Mahmić Selu, u funkciju je pušten i dio sekundarne mreže u naselju Mehića ploča koje je dio mjesne zajednice Jezerski.

Ovo naselje broji 52 domaćinstava. Svi oni imat će kontrolisanu i higijensko-epidemijološki provjerenu vodu sa centralnog vodocrpilišta u Bosanskoj Krupi.

Ovo mjesto obišao je načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović i na simboličan način, ispijanjem čaše vode iz novog vodovoda označio da je distribucija pitke vode iz vodovoda Pištaline, Jezerski i Mahmić Selo i zvanično počela.

Najsretniji su svakako bili mještani ovog naselja u mjesnoj zajednici Jezerski, jer je prema njihovim riječima ovo područje bilo uskraćeno za korištenje bojlera, veš mašina, mašina za suđe, a njihova stoka pila je minimalne količine vode, jer je voda dovožena cisternama. Tek sada kada pitku i kontrolisanu vodu imaju već nekoliko dana i ne moraju paziti na njenu potrošnju, kažu da shvataju koliki je značaj projekta ovog vodovoda. Izrada sekundarne mreže nastavlja se i u drugim djelovima više mjesnih zajednica, pa će tako već za nekoliko sedmica sekundarnu mrežu dobiti podučje Menića i Muzaferovića u mjesnoj zajednici Jezerski, a već su započeli i radovi na pojedinim dionicama u mjesnoj zajednici Mahmić Selo.

Svi radovi teku predviđenom dinamikom, a jedini problem još uvijek predstavlja Elektrodistribucija iz Bihaća koja i poslije niza urgenicija još uvijek nije strujom snabdjela prepumpnu stanicu u Gornjoj Krčani pa se voda za područje Pištalina, Jezerskog i Mahmić Sela prepumpava uz pomoć velikog agregata. Očekivanja načelnika općine Armina Halitovića su da će sada kada je voda počela dolaziti do krajnjih korisnika, opstrukcije prestati i da će struja uskoro stići i do glavne prepumpne stanice.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 29 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa