Predizborni skup Socijaldemokratske partije u Bosanskoj Otoci

Sinoć je u Bosanskoj Otoci održan predizborni, centralni skup Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine za Bosansku Krupu.

1 4db66

Na početku skupa svim prisutnima se obratio Đemal Bešić – Daco, jedan od veterana SDP-a u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci, govorio o realiziranim aktivnostima partije, načelnika Armina Haliovića u još uvijek aktuelnom mandatu i o nastojanjima da, ukoliko za to dobiju povjerenje od građana, cijelu općinu i dalje unapređuju, i to u svakom pogledu. Naglasio da će se posebno boriti za svoje sugrađane, Otočane, doprinositi u izgradnji putne infrastrukture, školskih objekata itd.

U ime kandidata na listi za Općinsko vijeće prisutnima se obratio Muhidin Šertović koji je između ostalog rekao: “Naš cilj na slijedećim izborima je potvrditi dosadašnje mandate u Općinskom vijeću i sigurno osigurati još koje mjesto da bi lakše prolazile naše progresivne ideje, međutim osjećajući atmosferu na terenu i na ovom mjestu sad ću neskromno reći da je naš cilj pored općinskog načelnika Armina Halitovića na mjestu prvog čovjeka općine i nadpolovična većina u Općinskom vijeću Bosanska Krupa.”

Ispred Kantonalnog odbora SDP, građanima u Bosanskoj Otoci obratio se ministar zdravstva i socijalne politike Amir Murić. Pružio maksimalnu podršku Arminu Halitoviću i rekao da je on jedino pravo rješenje za sve građane Bosanske Krupe, jer je to čovjek koji je opravdao očekivanja, uradio sve što je mogao i obećao. Istakao je i to da je Općina Bosanska Krupa u USK zbog velikog urađenog posla u svim sferama života na broju jedan.

Posebne ovacije izazvalo je obraćanje kandidata za načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića koji je još jednom predstavio svoj Plan “4PLUS4“. Obećao je da će u drugom mandatu i dalje raditi na staranju uslova za zapošljavanje, socijalnom zbrinjavanju ugroženih, stvaranju uslova za mlade, izgradnji infrastrukturnih i školskih objekata i još mnogo drugih stvari sadržanih pomenutom Planu. Spajanje dvije obale pješačkim mostom do gradske Otoke i otvaranje tog prostora za rekreaciju, turizam i sport građani su posebno pozdravili.

Na kraju je najavljen završni skup SDP-a BiH za Bosansku Krupu koji će se održati 5. oktobra s početkom u 19:30h, na najvećem gradskom trgu u Bosanskoj Krupi.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 3 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa