Svečano otvorena fiskulturna sala MSŠ „Safet Krupić“ u Bosanskoj Krupi

U sklopu Septembarskih dana slobode, u Mješovitoj srednjoj školi Safet Krupić u Bosanskoj Krupi, upriličeno je svečano otvaranje rekonstruisane i uređene fiskulturne sale.10 18a0f

Za razliku od ranije, vanjska bočna strane sale izmještena je za nešto više od tri metra, gdje su napravljene tribine sa najmanje 200 mjesta, promijenjen je i uređen parket kao i drugi prateći sadržaji, okrečeno, te sanirana dva mokra čvora i svlačionica, za šta je Općina Bosanska Krupa izdvojila preko 30.000,00 KM.

Sala će sada služiti i za potrebe Općine, odnosno za realizaciju aktivnosti poput organiziranja pojedinih manifestacija, zatim za potrebe svih sportskih kolektiva, te kulturno-umjetnička društva. Na svoj dan, 17. septembar, Bosanska Krupa je konačno dobila adekvatan prostor dovoljnog kapaciteta za održavanje sportskih i kulturnih manifestacija.

Kako je istakao načelnik Armin Halitović, dogradnja sale je prelazno rješenje za sve učenike i mlade dok se ne napravi velika sportska dvorana za koju već sad postoji određen dio sredstava. Načelnik je posebno istakao i doprinos učenika koji su radeći na izgradnji stvarali obostranu korist i zadovoljstvo. Zahvalio se na angažmanu direktorici škole Silvani Mirojević – Sarađan, profesoru Hikmetu Todorovcu, inače predsjedniku Vijeća roditelja, predsjedniku Sportskog saveza Bosanska Krupa Jasenku Šertoviću i svima koji su inicirali ili na bilo koji drugi način pomogli u realizaciji projekta.


Za doprinos i pomoć u rekonstrukciji fiskulturne sale, dodijeljeno je na desetine Zahvalnica, profesorima, učenicima, već pomenutim ličnostima, građanima Bosanske Krupe.

Ovom prilikom upriličena je košarkaška revijalna utakmica u kojoj su snage i sportske sposobnosti odmjerili veterani KK „Bratstvo“ i profesori Opće gimnazije i Mješovite srednje škole „Safet Krupić“, zatim odbojkaška revijalna utakmica između ekipe OK „Una“ iz Bosanske Krupe i OK „Vožd“ iz Prijedora, te karate prikaz KK „Fenix“ iz Bosanske Krupe.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 19 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa