Centralno grijanje dobija i područna škola Baštra

Danas je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović potpisao ugovor o izvođenju radova na instalaciji centralnog grijanja i kotlovnice u područnoj školi Baštra.

Picture 4487 abdf1

Sredstva za tu namjenu, skoro 19 hiljada, Općina Bosanska Krupa obezbijedila je iz vlastitog budžeta. Izvođač radova se obavezuje da će sve poslove završiti za 30 radnih dana, računajući od dana uvođenja u posao od strane nadzornog organa.

Zbog obima posla, ali i interventne potrebe, radovi će, kako se moglo čuti na potpisivanju ugovora, biti završeni znatno ranije.

Inače, škola u Baštri je novoigrađena područna škola u kojoj se zvono prvi put oglasilo ove školske godine. Škola je građena godinama, ali je glavnina posla urađena u posljednje dvije godine kada su radovi intenzivirani i naknadno obezbjeđena sva dokumentacija neophodna za dobijanje upotrebne dozvole.

Područna škola u Baštri ima 42 učenika, funkcioniše kao područna škole Osnovne škole „Otoka“ i u njoj su odjeljenja učenika od prvog do četvrtog razreda.

Načelnik je prilikom potpisivanja ugovora izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da se na vrijeme završi ovaj projekt, prije zime i hladnih dana. Istakao kako su djeca i njihovo obrazovanje jedni od prioriteta, te da će činiti i dalje sve napore kako bi obezbijedio adekvatne uslove.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 15 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa